Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Πλησιάζουν πενήντα χρόνια από την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών

“Να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί”

Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 κατέρρευσε. Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας». Πηγή φωτ. SanSimera.gr

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Και ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί ένα επίγειο παράδεισο, λόγω και της προνομιούχου θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, με τα νησιά και τον ήλιο της, εδώ και χρόνια διαιωνίζονται τα κομματικά μίση και πάθη μεταξύ των κοινωνιών που φουντώνουν την κρατική διαφθορά, τον ισόβιο κοινοβουλευτισμό, την πολιτική οικογενειοκρατία και τα ρουσφέτια που “γιγαντώνουν” την ανεργία και την φτώχεια με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν δεκάδες ελληνόπουλα.

Όλα τα παραπάνω, δυστυχώς, έχουν γίνει βίωμα στην πλειοψηφία του λαού και κατ’ επέκταση στη δημόσια διοίκηση, όπου η λογική και η ευθύνη προς δόξα της κρατικής διαφθοράς παραμένουν σε παροπλισμό. Το αγωνιστικό πνεύμα εκνευρίζει τους επίορκους. Αλίμονο, δε, σε όσους τολμήσουν να θίξουν τα ισχύοντα με προτάσεις προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. 

Δυστυχώς, αν και διανύουμε την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα ο κομματισμός καλά κρατεί. Ένα τίμιο εκλογικό σύστημα που εφαρμόστηκε μετά από τόσες δεκαετίες δεν κατέστη δυνατόν να συγκροτήσει κυβέρνηση. Όταν, λοιπόν, ποντάρουμε σε εκλογικά συστήματα ενισχυμένης αναλογικής που “κλέβουν” έδρες και στην ανώτερη κοινοβουλευτική δύναμη των 300 εδρών με επιπλέον υπουργικές θέσεις σε εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, ο διασυρμός της χώρας θα συνεχίζεται προς όφελος των διεφθαρμένων και όχι του δημοσίου συμφέροντος. 

Λίγες ημέρες πριν από τις δεύτερες εκλογές συνέβησαν τραγικά πολιτικά λάθη, που είχαν ως αποτέλεσμα να διαγραφούν υποψήφιοι βουλευτές. 

Η Ελλάδα, όμως πρέπει να ανακάμψει αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες και τα αποκαΐδια της ρουσφετολογίας των… ισοβίων πολιτικών μας ώστε να υπάρξει “ηθική απολύμανση” σε όλους τους τομείς του δημοσίου και της πολιτικής. Και για να υπάρξει πρόοδος χρειάζονται καινοτομίες που θα επικροτούνται και όχι να διώκονται από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα αφορά την προσωπική μας περίπτωση μ’ έναν 30χρονο συνεχιζόμενο αγώνα κατά της παράνομης κυκλοφορίας των κρατικών οχημάτων, την παράνομη και γραφειοκρατική  σύνταξη διαφόρων δαπανών που εξακολουθεί να ισχύει με απόλυτη σιωπή των πολιτικών και  υπηρετούντων στο δημόσιο…  

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις από το πλούσιο αρχείο της ιστοσελίδας μας ευελπιστώντας έστω και αργά  ν’ αντιληφθούν το αυτονόητο… Έλεος!   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com