Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Καλωσόρισμα

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΦΩΣ   –  www.eparxiakofos.gr 

Ιδρυτής: Γιάννης Η. Κάκανος 

 

Η ελληνική ύπαιθρος στο περιθώριο…

Η αδικημένη διαχρονικά ύπαιθρος της Κρήτης όπως και όλης της χώρας με τις μυρωδιές και τα χρώματα της, τα καλντερίμια των χωριών, τα μνημεία και τις εκκλησίες της, τα ρυτιδωμένα πρόσωπα των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα που επιβάλλεται να διατηρηθούν, οδήγησαν στο αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε αρχικά την ιστοσελίδα μας www.eparxiakofos.gr  και αργότερα να εκδώσουμε το «Επαρχιακό φως» με χαρτί ποιοτικό,  το οποίο συμπεριλαμβάνει θέματα από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια. Η καταγραφή τους είναι το μεράκι μας και η διάδοσή τους, χρέος όλων μας. Και αυτό, επειδή στα χωριά της πατρίδας μας γράφτηκε ιστορία…

Η χλωρίδα και η πανίδα της υπαίθρου μας είναι ακόμη ζωντανή και οι κάτοικοι μαζί με τα παιδιά τους όπου και αν βρίσκονται να είναι μόνιμοι κάτοικοι, συνεχίζουν την παράδοση, συμμετέχουν στους παραδοσιακούς γάμους και πανηγυρίζουν τις εκκλησιές της περιοχής τους. Μα το κυριότερο, όμως, ανοίγουν διάπλατα τα σπίτια τους και πάντα μας καλωσορίζουν.

Εδώ, όμως, θα βρείτε και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες καθώς επίσης διάφορα θέματα με πολιτική αρθρογραφία, συνεντεύξεις και σχόλια με ημερομηνία καταχώρησης ανά έτος από το 2003 μέχρι σήμερα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Κάκανος

 

Βιογραφικό Γιάννη Κάκανου 

Γεννήθηκα το έτος 1957 στα Χανιά. Η μητέρα μου κατάγεται από το Κεφάλι των Εννιά Χωριών Κισάμου, ενώ ο πατέρας από τη Μικρά Ασία. Να είναι η μνήμη τους αιωνία.

Την παιδική μου ηλικία την μοιράστηκα τόσο στο προαναφερόμενο χωριό της μητέρας μου, όσο και στα Χανιά.

Είμαι πτυχιούχος ηλεκτροτεχνίτης και εργοδηγός ηλεκτρονικός. Κατατάχθηκα στη χωροφυλακή στις 15 Μαΐου 1976. Ως χωροφύλακας, μετά την έξοδο μου από τη Σχολή, τοποθετήθηκα στο Σταθμό Χωροφυλακής Σίφνου.

Υπηρέτησα και στο Σταθμό Χωροφυλακής Σερίφου, καθώς επίσης και στην εξωτερική φρουρά των φυλακών Αίγινας. Το καλοκαίρι του 1981 κατόπιν εξετάσεων πέρασα στη Σχολή Ενωμοταρχών και φοίτησα ένα χρόνο στη Ρόδο.

Ως βαθμοφόρος υπηρέτησα διοικητής στους Αστυνομικούς Σταθμούς Έλους Κισάμου Χανίων, Λιθινών Σητείας και Παλαιόχωρας Σελίνου Χανίων.

Μάχιμος στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων (1984-87) και στη συνέχεια για δέκα χρόνια στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, όπου τα τελευταία τέσσερα ήμουν προϊστάμενος. Εκπόνησα μελέτες με καινοτόμο χαρακτήρα για την κυκλοφορία των κρατικών οχημάτων «προσβάλλοντας» τη μεγαλύτερη μάστιγα του 20 ου αιώνα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.

Στην επιμονή μου να καθιερωθεί η νομιμότητα διώχτηκα ποικιλοτρόπως… Ακόμα ισχύουν, το Ν.Δ. 2396 και η Πρωθυπουργική Απόφαση της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου πού «υποτίθεται» ρυθμίζουν την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων. Ασχολήθηκα ενεργά με το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το έτος 2001 ενώ υπηρετούσα στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων και ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού και Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., υπέβαλλα αίτηση για αποστρατεία εξαιτίας των αδίκως συνεχιζομένων διώξεων……

Στην 25χρονη αστυνομική μου διαδρομή παρακολούθησα αρκετές πολυήμερες όπως και πολύμηνες μετεκπαιδεύσεις σε θέματα τουρισμού, ναρκωτικών, αγορανομίας και τεχνικών υποθέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Τηλεπικοινωνιών (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.) του Πύργου Ηλείας, στα κεντρικά ηλεκτρονικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και στην ηλεκτρονική εταιρεία CANON. Παρακολούθησα ακόμα τα μαθήματα εδάφους για χειριστής ελαφρών αεροσκαφών στην Αερολέσχη Χανίων και έχω συμπληρώσει πολλές ώρες σε πτήσεις.

Ως απόστρατος ασχολούμαι μη επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία και είμαι μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης Δημοσιογράφων ( ΠΑ.Ε.ΔΗ Μ.Μ.Ε).

Υπήρξα συνεργάτης στην εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης» και του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού του νησιού, «Κρήτη 1» κι έχω αρθρογραφήσει σε όλες τις τοπικές εφημερίδες του Νομού Χανίων. Από το 2002 είμαι τακτικός συνεργάτης στην εφημερίδα «Χανιώτικα νέα».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ήμουν ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Νομού Χανίων με το ΠΑΣΟΚ. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Μπατσάκη και έχουμε έναν γιο.

 

Περισσότερα εδώ: https://eparxiakofos.gr/?p=3150


Ταχυδρομική διεύθυνση: 
Βασιλείου Τζοτζολάκη 89

Τ.Κ. 73134 Χανιά

Τηλέφωνο: 6979457191.

Email: [email protected]

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com