Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Έξι καινοτόμες αλλαγές ως αρχή για να νοικοκυρευτεί η Ελλάδα

 

Αποτελεί γεγονός ότι κανένας πρωθυπουργός ή υπουργός ή αρχηγός κόμματος ή βουλευτής ή έστω υποψήφιος έχει προτείνει μέχρι σήμερα καινοτόμες λύσεις για νοικοκύρεμα της χώρας.

Επισημαίνουμε λοιπόν έξι βασικές αρχές που κατά τη γνώμη μας πρέπει να υιοθετηθούν για τη μείωση διαχρονικών παθογενειών που μαστίζουν τον κοινοβουλευτισμό στη χώρα.

*Μείωση κοινοβουλευτικής δύναμης 

*Κατάργηση ή έστω μείωση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων ως μέλη κυβέρνησης 

*Οι υποψήφιοι πολιτευτές για το κοινοβούλιο να έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν τουλάχιστον δύο ετών εργασία ως ασφαλισμένοι.

*Να μην επιτρέπεται από κανένα κόμμα σε βουλευτή ή τέταρτη συνεχόμενη θητεία. 

*Να καθιερωθεί ένα μόνιμο εθνικό μικτό εκλογικό σύστημα με το οποίο να μπορούμε να ψηφίζουμε το κόμμα της αρεσκείας μας με σταυρό όπως και τους βουλευτές που θέλουμε στο κόμμα αυτό, έχοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα να τιμήσουμε με την ψήφο μας και άλλο ή άλλους βουλευτές άλλων κομμάτων.

*Οι ισχύουσες μισθοδοσίες των πολιτικών να μειωθούν κατά 30%.

Από τα κόμματα και τους υποψήφιους βουλευτές θα εξαρτηθεί την πρώτη τουλάχιστον εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου το ποσοστό της αποχής. Το εκλογικό σώμα που θα απέχει δεν θα είναι ανεύθυνο αλλά προβληματισμένο και αν διαπιστώσει πως στα ψηφοδέλτια των κομμάτων συμπεριλαμβάνονται παλιοί πολιτικοί και πρώην πρωθυπουργοί, θεωρούμε πώς η αποχή δεν αποκλείεται να πλησιάσει το 45%  

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος – Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com