Σάββατο , 30 Σεπτέμβριος 2023

Βαθιές οι ρίζες της διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α. 

Στο χρονικό διάστημα της 25ετίας ως ένστολος στην ΕΛ.ΑΣ., τόλμησα το αδιανόητο για την περίοδο εκείνη που ο συνδικαλισμός ακόμα δεν είχε κάνει την εμφάνιση του και το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση, καθόσον από το 1976 που κατατάχθηκα μέχρι και το 1981 που κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, ουδείς μπορούσε να διανοηθεί να ορθώσει το ανάστημα του στα εκ των έσω κακώς κείμενα. 

Εξαίρεση, όμως στον κανόνα αποτέλεσε η δική μου περίπτωση επειδή δεν ταυτίστηκα στον παραλογισμό των διαταγών “σύμφωνα με τα ισχύοντα”, να ενεργώ ως “φοροεισπρακτορας” του κράτους ή να μην σκέφτομαι για αναγκαίες αλλαγές…   

Επί κυβερνήσεως του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, άρχισαν σιγά, σιγά οι ζυμώσεις για συνδικαλισμό με πολλές δυσκολίες αλλά και τιμωρίες βέβαια για τους πρωτεργάτες του, όμως τελικά επιτεύχθηκε προς χάριν των ελευθεριών του λόγου που επέτρεψε η κυβέρνηση.  

Αν καλώς η κακώς λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ένα θέμα που θέλει πολύ συζήτηση καθώς επήλθε διχασμός με κομματικές αντιπαλότητες και ζηλόφθονες προθέσεις κάποιων οι οποίες πολύ πιθανόν να ήταν η αιτία που οδήγησε μεταγενέστερα της ίδρυσης της ΠΟΑΣΥ και μίας επιπλέον δεύτερης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας από μέλη αποκλειστικά αξιωματικούς με την ονομασία ΠΟΑΞΙΑ. 

Κι ενώ στην Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν δύο δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις με ανάλογες πρωτοβάθμιες ενώσεις, η διαφθορά δεν χτυπήθηκε με  αποτέλεσμα, οι επίορκοι ν’ απολαμβάνουν ποικιλοτρόπως τα αγαθά των παράνομων πράξεων τους, παρά του ότι δεν είναι και λίγα τα αρνητικά περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με εμπλεκόμενους ένστολους. 

Και ακόμα, αλίμονο σε αυτόν που θα τολμήσει να προτείνει ή να εκπονήσει μελέτες, όπως τον γράφοντα, για θέματα γραφειοκρατικά και αναχρονιστικά προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Η σιωπή όμως της πλειοψηφίας των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ,, για ανάλογες περιπτώσεις όπως την δική μου, τους καθιστά συνένοχους διαχρονικά… 

Αφορμή αυτού του άρθρου αποτέλεσε η διαφθορά που αποκαλύφθηκε μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις πρόσφατων δημοσιευμάτων και δηλώσεων του υπουργού προστασίας του πολίτη που παρουσιάζουν ανώτατους αξιωματικούς να βρίσκονται σε “ανοιχτή γραμμή” με μαφιόζους και νονούς της νύχτας…”. 

Περισσότερα για τον 30χρονο αγώνα που συνεχίζω για το “σκοτεινό” κεφάλαιο που αφορά τον στόλο των κρατικών οχημάτων, θα μελετήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Να σημειωθεί βέβαια ότι επανειλημμένα έχουν ενημερωθεί με εμαιλ  τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του Νομού Χανίων, η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων, ο Σύνδεσμος αποστράτων Χανίων, η περιφέρεια Κρήτης και η αντιπεριφέρεια Χανίων.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com