Τετάρτη , 6 Δεκ 2023

Ντροπή ο αποκλεισμός στο σημείο του Αγίου Ραφαήλ

 

Σημείωση: Το παλιό δημοσίευμα μας πάνω αφορά τους άσχετους, τους επίορκους και τους άθεους που συμφωνούν με το κλείσιμο του Ιερού Προσκυνήματος.

Μπορεί ο βόρειος οδικός άξονας Κρήτης να χαρακτηρίζεται ως οδός ταχείας κυκλοφορίας ή αυτοκινητόδρομος – αν και δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές – ωστόσο ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός πρόσβασης στον χώρο στάθμευσης εξωτερικά του Ι.Ν. Αγίου Ραφαήλ  παράπλευρα της οδού αποτελεί ντροπή.

Οι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται για να είναι γρήγορη και ταυτόχρονα ασφαλής η κυκλοφορία η οποία γίνεται σε ξεχωριστά για κάθε κατεύθυνση κυκλοφορίας οδοστρώματα που χωρίζονται μεταξύ τους από ένα κεντρικό διάζωμα την ονομαζόμενη νησίδα. Στους αυτοκινητόδρομους δεν υπάρχει ισόπεδη διασταύρωση με καμμία άλλη οδό. Οι γέφυρες επιτρέπουν στις υπόλοιπες οδούς να διασταυρώνονται με τους αυτοκινητόδρομους ανισόπεδα πάνω ή κάτω από αυτούς. Στο δεξιό μέρος των αυτοκινητοδρόμων υπάρχουν λωρίδες έκτακτης ανάγκης σε συντομία (Λ.Ε.Α.) οι οποίες οριοθετούνται με ειδικές διαγραμμίσεις (συνεχών γραμμών)  

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας προβληματίζει το θέμα του αποκλεισμού του Ιερού προσκυνήματος καθώς θεωρούμε ότι είναι άδικο.

Κι ενώ ο συνεχής αποκλεισμός θίγει την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, την Αυτοδιοίκηση, την Αστυνομία και φυσικά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης όπως και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όλοι τηρούν σιγή ιχθύος. Ομως, ενόψει των εκλογών, χιλιάδες πιστοί του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Εκκλησίας από όλη την Κρήτη θα πράξουν ανάλογα… πληρώνοντας τους αίτιους όπως τους αξίζει.

Από την σημερινή μας διαδρομή στον Αποκόρωνα φωτογραφίσαμε και προβάλλουμε ενδεικτικά διάφορα σημεία μήπως προβληματιστούν όσοι θέλουν αποκλεισμένο τον Άγιο Ραφαήλ.

Το “Επαρχιακό φως” 

Αυτός είναι αυτοκινητόδρομος και όχι ο ΒΟΑΚ πλην ελαχίστων τμημάτων του που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια
3 μέχρι 9. Διάφορα πλατώματα παράπλευρα της οδού για στάθμευση
10, 11 και 12. Ισόπεδες διασταυρώσεις στην κεντρική οδό
15. Ευτυχώς που δεν απέκλεισαν και τον Άγιο Φανούριο
16, 17 και 18. Στο σημείο αυτό κοντά στο Πλατάνι ήταν η αρχή και το τέλος της νέας εθνικής οδού που διάνοιξε η χούντα.
23. Είσοδος – έξοδος δρόμου στην νέα εθνική οδό στο ύψος που είναι το Πλατάνι

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com