Τετάρτη , 22 Μάϊος 2024

ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΚΗΠΟΣ – Εκδήλωση γυναικών από ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την έμφυλη και οικογενειακή βία

 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. ΧΑΝΙΩΝ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στο ιστορικό καφέ «Κήπος» εκδήλωση γυναικών με θέμα: «Έμφυλη και οικογενειακή βία, καμία ανοχή σε κακοποιητικές συμπεριφορές.  Ρόλος και  παρεμβάσεις  του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος. 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η εκπαιδευτικός και υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Μαρία Καλουδιώτη, ο γιατρός Βασίλης Κασσελάκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη επίσης υποψήφια Ευρωβουλεύτρια. 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο έβαλε δέκα στόχους με διακήρυξη συγκεκριμένη” σχολίασε η κα Καλουδιώτη για να συνεχίσει τονίζοντας: “Μέσα στους στόχους είναι: Tι Ευρώπη θέλουμε. Εάν υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη για τη χώρα μας μέσα στην Ευρώπη. Εάν υπάρξει πράσινη μετάβαση και χώρα και χώρος μέσα στην Ευρώπη σύμφωνα με το δικό μας διακύβευμα της αριστεράς, Mιλάμε για τη δυτική Ευρώπη, μιλάμε για το διακύβευμα και τη διαχείριση των μεταναστών, μιλάμε για την Ευρώπη των δικαιωμάτων, για την ανισότητα που υπάρχει μεταξύ βορρά και νότου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι εδώ να παλέψει μεθαύριο ακόμα και για την τεχνητή νοημοσύνη και πως αυτή μπορεί να μπει στην υπηρεσία του ανθρώπου και εν τέλει το μεγάλο διακύβευμα είναι η δημοκρατική Ευρώπη”. 

Ο Βασίλης Κασσελάκης υπογράμμισε: “Δυστυχώς η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν γνωρίζει σύνορα, βρίσκεται παντού και η επιδημιολογία είναι τεράστια γεγονός το οποίος πρέπει να μας προβληματίσει. Ως γιατρός επισημαίνω ότι πέρα από τις άμεσες αιτίες όπως είναι τα ιστορικά οικογενειακής βίας και οι ψυχικές διαταραχές πρέπει να δούμε οικονομικές ανισότητες, πρέπει να δούμε τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές που οδηγούν στην έκρηξη της βίας, πρέπει να δούμε την προβολή της βίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε ταινίες και άλλα που αδειάζουν τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων, πρέπει να δούμε την έκφραση της ανδρικής υπεροχής στο σύγχρονο δυτικό πρότυπο  και την καταναλωτική κοινωνία που έχει βάλει τη γυναίκα σε μια περίεργη θέση η οποία ακόμα δεν έχει βρει την ταυτότητά της..”. 

Από μεριάς της η Δώρα Ταμπάζη σημείωσε πως “ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά στην έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες, την σχολική βία που αφορά όλες τις οικογένειες, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό. Σημασία έχει για εμάς ακόμα να δημιουργηθούν δομές που θα φιλοξενήσουν την οικογένεια, να υπάρξει ενημέρωση, να υπάρξει ουσιαστική εκπαίδευση του προσωπικού της Αστυνομίας ούτως ώστε να αποφευχθούν και άλλα φαινόμενα βίας και γυναικοκτονιών”. 

Από μεριάς της η Μαρία Χίνου συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Χανίων τόνισε: “Η έμφυλη βία είναι ένα θέμα που αραιά ή και πυκνά βγαίνει στην επιφάνεια και το κουκουλώνουμε, αλλά όμως δεν μπορεί να μένει στην αφάνεια, Η επιλογή με αφορμή των Ευρωεκλογών να αναδεικνύονται θέματα είναι πρωτίστως επιλογή συνείδησης και μετά πολιτική επιλογή”. 

Ηλίας Ι. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com