Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Αυτοψία στις εργασίες του ποδηλατοδρομίου Καθιανών

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο αθλητισμού για το Ακρωτήρι που άρχισε στα Καθιανά  πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Ελλάδα, εγκαταλείφθηκε λίγα χρόνια αργότερα. 

Μετά από 15 τουλάχιστον χρόνια εγκατάλειψης του κτιρίου το οποίο είχε αφεθεί στο έλεος του φθοροποιού χρόνου και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε νέα μελέτη και άρχισαν εργασίες από ανάδοχο εταιρεία. 

Για την πρόοδο των εργασιών στο ποδηλατοδρόμιο των Καθιανών ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης με πολιτικούς και υπηρεσιακούς προϊσταμένους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πραγματοποίησαν στις 10.30’ το πρωί της Δευτέρας αυτοψία στον χώρο, ενώ κατά τη διάρκεια της πληροφορήθηκαν από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας την πρόοδο των εργασιών. 

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης, σε δηλώσεις του σημείωσε πως “ ένα ακόμη σημαντικό έργο για τα Χανιά, το ποδηλατοδρόμιο εδώ στα Καθιανά που για δεκαετίες παρέμενε ανενεργό, πλέον σιγά, σιγά παίρνει ζωή. Οι εργασίες προχωρούν, ήδη έγιναν απαραίτητες και βασικές παρεμβάσεις στο κομμάτι της πίστας αλλά και στην ολοκλήρωση των μηχανολογικών έχουν προχωρήσει και είναι σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο”. 

Ο ίδιος εκτίμησε τονίζοντας ότι “ είμαστε στην ευχάριστη θέση που ένα ακόμη έργο προχωράει χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να χρειάζεται κάποια παράταση στην εκτέλεση των εργασιών και αρχές του 2025 θα παραδώσουμε αυτό το μεγάλο έργο στην ποδηλατική κοινότητα των Χανίων για να μπορέσουν να κάνουν τις προπονήσεις και να έχουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες αλλά και να αναβαθμίσουμε συνολικά την περιοχή των Καθιανών. Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν είναι αναπτυξιακό έργο αλλά συγχρόνως είναι και ένα αθλητικό έργο”. 

Εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ο μηχανικός Δημήτρης Μπαλωμενάκης σημείωσε: “Κατασκευάζουμε το ποδηλατοδρόμιο κι έχουμε ολοκληρώσει αρκετά σημαντικά βήματα. Το πρώτο και κύριο είναι ότι έχει πέσει όλο το υπόστρωμα της εξωτερικής πίστας, ποια θα είναι αυτή η γεωμετρία που βλέπουμε, θα πέσει μια τελική επίστρωση περίπου 10 χιλιοστών όταν μας το επιτρέπει ο καιρός περίπου το φθινόπωρο. Συνεχίζουμε τις εσωτερικές εργασίες, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις τοιχοποιίες και συνεχίζουμε με τα δίκτυά μας, αεραγωγούς, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, θα κλείσει δηλαδή το κομμάτι των εσωτερικών εγκαταστάσεων και μετά θα πάμε προς το φθινόπωρο στο εξωτερικό τμήμα. Έχουν παραγγελθεί όλα τα μηχανήματα του κύριου εξοπλισμού των κλιματισμών και όλων των προβολέων  και σε ένα μήνα περίπου θα τα παραλάβουμε. Οπότε για το έργο είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι προχωράει με καλούς ρυθμούς και πιστεύουμε ότι θα είμαστε αντάξιοι των χρονοδιαγραμμάτων και θα τελειώσουμε εντός των προβλεπόμενων ορίων. Ο χώρος αυτός είχε εγκαταλειφθεί…”.

Δηλώσεις επίσης έκαναν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης και Αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης. “ Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, είναι ένα έργο το οποίο ουσιαστικά δείχνει πως όταν υπάρχει προσπάθεια  από την εταιρεία κυρίως αλλά και από τη δημοτική Αρχή μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που υπήρχαν τόσα χρόνια και αυτό το έργο είχε μείνει στάσιμο. Είναι, λοιπόν, μία απόδειξη ότι στην Ελλάδα αν υπάρχει θέληση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε να προχωρήσει αυτή η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την ανάδοχο εταιρεία και να μπορέσουμε να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και να παραδώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ποδηλατική κοινότητα αυτό το τεράστιο έργο για το Δήμο Χανίων”, επεσήμανε ο κ. Καλογριδάκης. 

Από μεριάς του ο κ. Μιχαηλάκης τόνισε: “Αισθάνομαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για την εξέλιξη αυτού του έργου το οποίο ήταν ένα πρώην “φάντασμα” που κάποτε δεν πιστεύανε οι ποδηλάτες ότι μπορεί να προκύψει και τώρα έχουν την αγωνία το πότε θα προκύψει. Οι τρόποι διαχείρισης του ποδηλατοδρομίου σαφώς είναι τουλάχιστον πέντε και θα δούμε ως δημοτική Αρχή πως θα το χειριστούμε με τον καταλληλότερο τρόπο”.       

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

Σημείωση σύνταξης: Δίχως να θέλoυμε να δυσαρεστήσουμε κανέναν ποδηλάτη όπως και κανέναν περιπατητή της πόλης και ούτε τη δημοτική Αρχή που μερίμνησε να τιμήσει τους ποδηλάτες και τους περιπατητές στο κέντρο κυρίως των Χανίων κατασκευάζοντας ειδικές λωρίδες για να κυκλοφορούν τα ποδήλατα και διαπλατύνοντας πολλά πεζοδρόμια για τους φίλους της πεζής βόλτας, έπρεπε να έβλεπαν την όλη κατάσταση διαφορετικά. Ποδηλατόδρομοι μπορούσαν να κατασκευαστούν σε όλες τις πρώην δημοτικές περιφέρειες των Καποδιστριακών Δήμων. Η πεζοδρόμηση της πόλης, σαφώς και ήθελε νοικοκύρεμα, όχι όμως τόση δια πλάτυνση αφού κατασκευάστηκαν στο κέντρο της πόλης πεζόδρομοι. Διανύουμε τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης και το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη έχει επιδεινωθεί με τα έργα που γίνονται. Πλησιάζει το Καλοκαίρι και τα οχήματα ντόπιων και επισκεπτών θα προκαλούν καθημερινά μέσα στην πόλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Γιατί;        

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com