Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Αναμνήσεις από τα ερτζιανά παλιών ραδιοπειρατών

Μια μικρή παρέα παλιών ραδιοπειρατών συναντήσαμε το απόγευμα της Πέμπτης στην καφετέρια του ξυλόφουρνου του Στέφανου Μαλαδάκη πλησίον του Αγίου Νεκταρίου με επικεφαλής της άτυπης αυτής ομάδας τον “πειρατή” με το χαρακτηριστικό “Αθάνατος” για να θυμηθούν αναμνήσεις περασμένων ετών και να πάρουν απόφαση για συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης τους σε στούντιο ραδιοπειρατή και να κάνουν εκπομπή. 

Ευτύχης Μπαλής

Με αφορμή την συνάντηση τους καταγράψαμε παλιές ιστορίες που μας αφηγήθηκαν ως εξής: “Δεν είμαστε σύλλογος αλλά μια παρέα παλιών ραδιοπειρατών”, υπογραμμίζει ο Ευτύχιος Μπαλής για να συνεχίσει τονίζοντας ότι “ επειδή εγώ έβαλα την ιδέα να οργανωθούμε έστω και άτυπα με αποκαλούν πρόεδρο. Έβγαινα στη συχνότητα των μεσαίων όπως και όλοι μας εκείνα τα χρόνια με το χαρακτηριστικό   “ Στούντιο αγάπης και Ευτύχης ο Αθάνατος”. Πιο παλιός από μένα ήταν ο αδερφός μου ο Κυριακός που είχε το χαρακτηριστικό “Κάρολος Σαντάνα” και σε αυτόν τον σταθμό έμαθα εγώ. Είμαστε πέντε αδέρφια δύο κορίτσια και τρία αγόρια κι εγώ είμαι ο προτελευταίος  από τα αγόρια με πρώτη και τελευταία τα δύο κορίτσια. Γεννήθηκα το 1955 και με τον αδερφό μου τον Κυριάκο είμαστε γνήσιοι ραδιοπειρατές. Στην αρχική μου παρουσία στη συχνότητα είχα το χαρακτηριστικό μικρός Σαντάνα. Μεταγενέστερα το 1978-79  που γύρισα από τα καράβια όπου εργαζόμουνα έφτιαξα τον προαναφερόμενο δικό μου σταθμό και η ονομασία αυτή που του έδωσα δεν είναι τυχαία αλλά επειδή είχα ένα σοβαρό ατύχημα στο πλοίο που εργαζόμουν πέφτοντας από ύψος 25 μέτρων, έζησα και νιώθω αθάνατος. Διατήρησα τον σταθμό μέχρι το 1986 που παντρεύτηκα. Όλα αυτά τα χρόνια έζησα πολύ όμορφα αποκτώντας πολλούς φίλους όπως και εχθρούς αλλά “καλούς” εχθρούς. Είχαμε βέβαια και το κυνηγητό της Αστυνομίας αλλά και οι αστυνομικοί κάνανε τα στραβά μάτια, ενω αρκετοί από αυτούς ήταν και ακροατές μας. Όλοι οι ραδιοπειρατές της ομάδας μας των οποίων τα ονοματεπώνυμα έχουμε καταγράψει ανέρχονται πάνω από εκατό. Εδώ, λοιπόν, σήμερα θα συζητήσουμε παλιές μας ιστορίες και θα αποφασίσουμε ποια μέρα θα συναντηθούμε όσο γίνεται περισσότεροι σε πειρατικό στούντιο να κάνουμε ένα πρόγραμμα πειρατικό στα μεσαία κύματα”.     

Στέλιος Καρανάκης

Ο Στέλιος Καρανάκης επεσήμανε: “ Γεννήθηκα το 1961 και το 1979 μπήκα στη συχνότητα ως μαθητής Λυκείου με το χαρακτηριστικό “Ράδιο Βίκινγκ”. Η ισχύς του πομπού ήταν περίπου 350 βατ με έδρα τη Νέα Χώρα και δεχόμουν τηλέφωνα ακόμα και από το Ρέθυμνο. Μετά που επέστρεψα από τον στρατό συνέχισα τις εκπομπές και οι φίλοι έγιναν ακόμα περισσότεροι. Έβγαλα εν τω μεταξύ  μια άδεια ραδιοερασιτέχνη και έγινα νόμιμος”.  

Γιώργος Μαυριδάκης

“Γεννήθηκα το 1965 “ μας είπε ο Γιώργος Μαυριδάκης για να συνεχίσει λέγοντας ότι “ αν θυμάμαι καλά έγινα ραδιοπειρατής το 1979 προς 1980 με έναν πομπή περίπου 50 βατ και ακουγόταν πολύ καλά μέσα στα Χανιά. Είμαι ενεργός ραδιοπειρατής στα μεσαία κύματα με το χαρακτηριστικό “Α 22” και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κοινωνία και τις Αρχές”.  

Σπύρος Πορτοκαλάκης

Παλιός πειρατής και ο Σπύρος Πορτοκαλάκης που είπε: “ Γεννήθηκα το 1958 και ραδιοπειρατής έγινα το 1975 για να συνεχίσω περιστασιακά μέχρι το 1980. Ήταν μια πολύ ευχάριστη περίοδος και ως μέλος μαζί με πολλούς άλλους της άτυπης ομάδας συναντιόμαστε και θυμόμαστε τα παλιά”.  

Αντώνης Τομαζινάκης

Από μεριάς του ο νεότερος της παρέας δήλωσε: “ Ονομάζομαι Αντώνης Τομαζινάκης και έχω γεννηθεί το 1972. Στην συχνότητα των μεσαίων κυμάτων πρωτομιλησα σε ηλικία επτά χρονών στο στούντιο ενός γείτονα μας και εντυπωσιάστηκα. Ήταν η αφορμή να αποκτήσω το μεράκι και στα μεταγενέστερα χρόνια αφού εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ασχολήθηκα  με το επαγγελματικό ραδιόφωνο στα FM και συνεχίζω ακόμα έχοντας όμως εδώ και δέκα χρόνια  και το δικό μου πειρατικό ράδιο στα μεσαία κύματα”. 

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com