Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Βραβεύσεις μαθητών του 34ου διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών στα Χανιά

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για τον 34ο διαγωνισμό στα Αρχαία Ελληνικά στον οποίο συμμετείχαν παιδιά της Β’ και Γ’ Λυκείου. 

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό. 

Για τον διαγωνισμό μίλησαν στα “Χ.ν.” ο συντονιστής της επιτροπής θεμάτων του 34ου διαγωνισμού  Αρχαίων Ελληνικών Γιάννης – Παναγιώτης Αμπελάς και η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων Σίτσα Κοτσιφάκη, υπογραμμίζοντας τα εξής: “Για μία ακόμα φορά ο Σύνδεσμος Φιλολόγων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων οργάνωσε αυτό τον διαγωνισμό  για τους μαθητές των σχολείων των Χανίων παρά του ότι είναι μια δύσκολη εποχή  γενικότερα για τα Αρχαία Ελληνικά και τις κλασικές σπουδές, είναι μια εποχή τεχνοκρατική που δεν ευνοεί τη μελέτη αυτών των μαθημάτων, την ενασχόληση με την αρχαία γλώσσα και γραμματεία, ωστόσο όμως είμαστε χαρούμενοι και πάντα θα στηρίζουμε τις προσπάθειες  των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των μαθητών και των μαθητριών που θέλουν σε αυτό τον χώρο να ξεχωρίσουν, να διαπρέψουν ή να έχουν αυτές τις σπουδές ως μεγάλο εφόδιο για τη γενικότερη ζωή τους”, σχολίασε ο κ. Αμπελάς και προσέθεσε: “Βέβαια τα Αρχαία Ελληνικά δεν απευθύνονται μόνο στους μαθητές του προσανατολισμού των ανθρωπιστικών σπουδών, είναι ένα μάθημα γενικής παιδείας κι έτσι πρέπει πρώτα να το βλέπουμε και με αυτό θέλουμε να καλλιεργήσουμε την ψυχή και το μυαλό των μαθητών μας”.  

Από μεριάς της η κυρία Κοτσιφάκη επεσήμανε: “ Θα δοθούν επτά βραβεία, μεταξύ των οποίων το ένα αφορά έπαινο, σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου και για εμάς είναι πολύ σημαντικός αυτός ο διαγωνισμός όχι τόσο επειδή τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να διαγωνίζονται συνεχώς στα Αρχαία Ελληνικά αλλά νομίζω ότι είναι μια ιδιαίτερη τιμή για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και για τη σημασία που πρέπει να της δοθεί. Είναι στην πραγματικότητα ένας διαγωνισμός προσομοίωσης, δηλαδή προσπαθούμε να τηρούμε όλες τις διαδικασίες οι οποίες τηρούνται, γίνονται και στις Πανελλήνιες εξετάσεις”. Η ίδια εξήγησε πως “ βάζουμε δηλαδή ένα άγνωστο αρχαίο κείμενο, μία ερώτηση κατανόησης και παρατηρήσεις, ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού. Τα γλωσσικά μαθήματα υποχωρούν δυστυχώς στο σχολείο παρόλο που το υπουργείο έχει κάνει κάποιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να επαναφέρει την κατανόηση κειμένου και όχι την στείρα αποστήθιση κανόνων γραμματικής και συντακτικού. Η αλήθεια είναι ότι συναντάνε πολλά προβλήματα γιατί σήμερα υπάρχουν γενικότερα γλωσσικά ζητήματα στα σχολεία από τις μικρές ηλικίες οπότε ένα παραπάνω με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα που είναι λίγο πολύπλοκη..”.      

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την εκδήλωση, τις ονομασίες των σχολείων και τα ονοματεπώνυμα μαθητών και μαθητριών που βραβεύτηκαν.  

Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ 

1ο βραβείο Καρνέζης Ιωάννης του Παναγιώτη  του ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας.  

2ο βραβείο Τσιφετάκη Μαρία του Εμμανουήλ του  2ου ΓΕΛ Χανίων. 

3ο βραβείο  Γκίνη Σοφία του Κωνσταντίνου του  4ου ΓΕΛ Χανίων. 

 Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ

1ο βραβείο  Λουφαρδάκη Ελεάνα του Αναστασίου του 3ου ΓΕΛ Χανίων. 

2ο βραβείο Πολιουδόβαρδα Γεωργία του Στυλιανού – Αλεξάνδρου του ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου. 

3ο βραβείο  Παπαδάκη Ζαμπία του Γεωργίου  του 2ου ΓΕΛ Χανίων.

ΕΠΑΙΝΟΣ: Ευθυμίου Δάφνη του Γεωργίου του ΓΕΛ Σούδας. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Σημείωση: Κάνετε κλικ πάνω στην κάθε φωτογραφία για να μεγαλώσει το μέγεθός της.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com