Τετάρτη , 22 Μάϊος 2024

Εκλεκτά προιόντα του Αποκόρωνα με πολλές συμμετοχές στο παζάρι των Βρυσών

Στιγμιότυπα από το παζάρι 

Ευχαριστημένοι οι παραγωγοί, οι έμποροι και οι καταναλωτές από το παζάρι που καθιερώθηκε αντί της Μεγάλης Παρασκευής που είχε αναβιώσει το 2012 στις Βρύσες Αποκορώνου, να γίνεται την Κυριακή των Βαΐων.

Από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του άρχισε να προσέρχεται κόσμος με τους περισσότερους εκείνη την ώρα να είναι αλλοδαποί, κάτοικοι σε χωριά του Αποκόρωνα. Προιόντα κάθε είδους, κυρίως από την περιοχή του Αποκόρωνα κηπευτικά και διάφορα τρόφιμα, γλυκά, είδη λαϊκής τέχνης και παράδοσης αλλά και ένδυσης, βρισκόταν στην διάθεση επιλογής του κόσμου. 

Για το παζάρι δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης τα εξής: “ Με ευλάβεια ξεκινάει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων με το Ωσαννά η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Οδεύοντας λοιπόν,για την Ανάσταση και το Πάσχα ας αναλογιστούμε όλοι μαζί τις ευθύνες μας, το χρέος μας απέναντι στον ελληνισμό και στη χριστιανοσύνη. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε εδώ στις Βρύσες και το μεγάλο παζάρι το οποίο αναβίωσε στον Αποκόρωνα το 2012 να γίνεται την Μεγάλη Παρασκευή. Θεωρήσαμε όμως σωστό να το  μεταφέρουμε την Κυριακή των Βαΐων για να τονίσουμε την ιδιαίτερη ευλάβεια που πρέπει να έχουμε την Μεγάλη Παρασκευή. Πρόκειται για ένα παζάρι το οποίο αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και προστρέχουν σε αυτό πλήθος παραγωγών της περιοχής μας και όχι μαζί με εμπόρους για να εκθέσουν την  εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων του τόπου όσον αφορά τα κηπευτικά  και να δώσουν ταυτόχρονα τη χαρά στον κόσμο να συναναστραφεί μεταξύ του ανταλλάσσοντας απόψεις, να πιούνε ένα κρασί και να ευχηθούν η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι όπως θα πρέπει να είναι και όλοι μαζί να πούμε το Χριστός Ανέστη με την Ανάσταση του Κυρίου μας”.  

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Ο Νίκος Σταθουδάκης είναι αγοραστής και μας είπε: “Είμαι από τον Εμπρόσνερο και το παζάρι ή λαική καλύτερα έπρεπε να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Όλα τα προιόντα αν προσέξετε καλά είναι με εξαιρετικές τιμές, φρέσκα και τοπικά. Και οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι καλοί και γνωστοί μας. Επικροτώ και την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής που μετέφερε την ημέρα του παζαριού από τη Μεγάλη Παρασκευή. Καλή Ανάσταση, υγεία και αγάπη να έχουμε μεταξύ μας”. 

Η παραγωγός Άννα Παπαδοπούλου από τις Βρύσες τόνισε: “Νωρίς είναι ακόμα αλλά σίγουρα θα έρθει αρκετός κόσμος στη συνέχεια γιατί το παζάρι μας δεν γίνεται την Μεγάλη Παρασκευή.Τα προιόντα μας είναι τοπικά και εξαιρετικής ποιότητας. Καλό Πάσχα”. 

Ο παραγωγός τοπικών προϊόντων Ανδρέας Στυλιανακάκης από τον Φρε τόνισε: “ Θα πάμε πολύ καλά γιατί το παζάρι καθιερώθηκε να γίνεται την Κυριακή των Βαΐων και θα έρθει περισσότερος κόσμος” Στο ίδιο μήκος κύματος απάντησε και η Ελπινίκη Γιαννακούλη από το Νιο Χωριό επισημαίνοντας ότι “ζούσα στην Αθήνα αλλά τώρα που γύρισα στο χωριό μου έρχομαι στο παζάρι. Έκαναν πολύ καλά που το κατάργησαν την Μεγάλη Παρασκευή”.  .        

Έμπορος ένδυσης ο Αρτέμης Μανατάκης επεσήμανε: “ Κάθε χρόνο έρχομαι και σίγουρα είναι πιο καλά που το παζάρι γίνεται Κυριακή των Βαΐων. Ακόμα είναι πρωί και η δουλειά είναι μέτρια αλλά καλά θα πάμε. Χρόνια πολλά”.    

Παραγωγός ο Γιώργος Σταυριανουδάκης από τα Ασκύφου, είπε: “ Στο παζάρι έρχομαι για δεύτερη φορά. Την προηγούμενη ήταν Μεγάλη Παρασκευή αλλά καλύτερα που μεταφέρθηκε η ημερομηνία. Για την ώρα η κίνηση δεν είναι μεγάλη αλλά μετά την εκκλησία θα έρθει ο κόσμος. Υγεία να έχουμε και να περάσουμε καλό Πάσχα”. 

Πωλήτρια και κατασκευάστρια ειδών λαικής τέχνης η Τσαμπίνα είπε: “ 30 χρόνια κάνω αυτή την δουλειά αλλά εδώ στον Αποκόρωνα μένω τρία χρόνια στην Πλάκα και τα ελληνικά μου δεν είναι πολύ καλά ακόμα. Είμαι ευχαριστημένη, βγαίνει μεροκάματο”. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com