Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Ένα σωστό εκλογικό σύστημα αποβαίνει προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος

Στην τελική ευθεία για τις επικείμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού για εκλογή περιφερειαρχών και δημάρχων με τις κοινωνίες να παραμένουν διχασμένες προς δόξα του κομματισμού και του ρουσφετιού όπως ευνοεί το διεφθαρμένο πολιτικό δημοσιοϋπαλληλικό, αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό σύστημα της χώρας μας. 

Κι ενώ το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής απονέμει δίκαια τις βουλευτικές έδρες στα κόμματα, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος το απέρριψε πρόσφατα οδηγώντας έτσι την πολύπαθη χώρα μας σε νέες εκλογές εκφράζοντας την άποψη της υπέρ του αναλογικού εκλογικού συστήματος όπου το πρώτο κόμμα “έκλεψε” νόμιμα βουλευτικές έδρες για να σχηματιστεί η αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο γράφων, εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας βιώσει το πνεύμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων όπως και των διαφόρων κομμάτων καθώς και την επικρατούσα νοοτροπία στον δημόσιο τομέα “ βλέπε, άκου μη μιλάς”, έχει θέσει εαυτόν εκτός πολιτικής στέγης συνεχίζοντας τον 30χρονο αγώνα στο κεφάλαιο που αφορά τα κρατικά οχήματα τα οποία δυστυχώς εξακολουθούν να προκαλούν πλήγμα στην εθνική οικονομία εξαιτίας της διαχρονικής ανευθυνότητας κυβερνήσεων, κομμάτων, αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστών…

Περισσότερα σε πρόσφατες και παλαιότερες αναρτήσεις που θα δείτε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Επισημαίνω δε ότι σε αυτές τις εκλογές παραμένω ιδιαίτερα προβληματισμένος και πολύ πιθανόν ν’ απέχω

https://eparxiakofos.gr/mono-se-mia-alitissa-kai-kakoyrg/ 
https://eparxiakofos.gr/category/syllektika_teuxi/

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τη χώρα στη διαδικασία των εκλογών της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, μ’ ένα σύστημα που όλοι οι συνδυασμοί συμπεριλαμβάνουν πολλές υποψηφιότητες. Κάτι που έχει προκαλέσει επιπλέον διχασμό στις κοινωνίες.

Από μεριάς μας έχουμε προτείνει εδώ και πολλά χρόνια την θέσπιση ενός μικτού πολυσταυρικού εκλογικού συστήματος όπου ο ψηφοφόρος υποχρεούται να σταυρώσει τον κόμμα του ή τον συνδυασμό που προτιμά και στη συνέχεια τον υποψήφιο ή υποψήφιους που επιθυμεί έχοντας το δικαίωμα να τιμήσει και άλλους υποψήφιους από άλλο κόμμα ή συνδυασμό. 

Μ’ ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα θα πρυτανεύει η ειλικρίνεια και ο αλληλοσεβασμός. 

Ο νοών νοείτω.     

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com