Σάββατο , 25 Μάϊος 2024

Οδεύοντας για τις εθνικές εκλογές με μίση και πάθη…

Τι κι αν προκηρύχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές αφού ο πολιτικός κόσμος εξακολουθεί τις παλιές συνήθειες; Κι ενώ οι εκλογές ήταν γνωστό και στον τελευταίο ψηφοφόρο του εκλογικού σώματος πως θα διεξαχθούν με το πλέον δημοκρατικό και τίμιο σύστημα που είναι η απλή αναλογική, η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη ότι επιβαλλόταν ένας κοινοβουλευτικός “Καλλικράτης”. 

Το δημοκρατικό πολίτευμα όπως και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής είναι ιδανικά εφόσον απευθύνονται σε κοινωνίες οι πολίτες των οποίων διαθέτουν παιδεία βασισμένη σε ένα σωστό παιδαγωγικό σύστημα.

Τώρα είναι αργά καθόσον η κάθε νομοθετική ρύθμιση θέλει τον χρόνο της… Όμως, τα κόμματα καλό θα είναι να προετοιμαστούν για καινοτομίες αφού είναι προφανές πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι δυνατόν να δώσει στο πρώτο κόμμα πάνω από 37%   

Τα επαναλαμβανόμενα “εκλογικά μαγειρέματα”, τα ρουσφέτια, ο αναχρονισμός, η γραφειοκρατία και η διαφθορά στην  πολιτική και τον δημόσιο τομέα πρέπει να εκλείψουν για να… ορθοποδήσει η χώρα μας, το χρωστάμε στη νέα γενιά.  

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με καλές σκέψεις και πράξεις που είναι ευλογία.

Σημείωση σύνταξης: Περισσότερα σε προγενέστερες αναρτήσεις μας. 

Το “Επαρχιακό φως”    

…………………………………………………………….

Για ευχάριστες οικονομικές διακοπές στα Χανιά  
   https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html    

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com