Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η αληθινή δημοκρατία και η απλή αναλογική απαιτούν σωστή παιδεία…

   Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος – Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

                  

Το δημοκρατικό πολίτευμα όπως και το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής είναι ιδανικά εφόσον απευθύνονται σε κοινωνίες οι πολίτες των οποίων διαθέτουν παιδεία βασισμένη σε ένα σωστό παιδαγωγικό σύστημα.

Στη χώρα μας, όμως, όπου διαχρονικά κυριαρχούν τα κομματικά μίση και τα πάθη και η διαφθορά έχει βαθιές…ρίζες, δεν μπορούν εύκολα να ευδοκιμήσουν οι καινοτομίες προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος, με αποτέλεσμα να επικρατεί διχόνοια και οργή.

Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει σε όλο το δημόσιο τομέα καθώς επίσης και στην πολιτική. 

Στην προκειμένη περίπτωση, οι κοινωνίες στην Ελλάδα πλειοψηφούν στα θετικά, αλλά μέχρι πότε; 

Ευελπιστώντας τα καλύτερα για την πατρίδα μας,  μιας και πλησιάζει η γιορτή της  Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 (για να τιμήσουμε την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό) αλλά και η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οφείλουμε να μετασχηματίσουμε την οργή και την ανευθυνότητα που μας διακατέχει σε ευγενή άμιλλα και ενότητα προσφοράς για ένα εθνικό «νοικοκύρεμα».

Μόνο έτσι θα γίνει ισχυρή η Ελλάδα. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε στον αφανισμό και ο νοών νοείτω!  

Και με την ευκαιρία της επετείου της Εθνικής μας Εορτής, ας δείξουμε το εθνικό μας φρόνημα, την αγάπη μας στην πατρίδα μας, την περηφάνια μας που είμαστε Έλληνες, αναρτώντας στα σπίτια μας, το σύμβολό μας, την σημαία μας.

Περισσότερα στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις με πρόσφατες αλλά και παλαιότερες αναρτήσεις μας.           

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com