Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Αναγκαίες οι καινοτόμες ιδέες

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος – Υπαστυνόμος Β’ ε.α. 

Διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του 2023, ενός έτους που θα καθορίσει “πολιτικά” τη χώρα μας καθώς είναι έτος βουλευτικών εκλογών (ασχέτως αν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους από τον πρωθυπουργό) και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τα καλά. 

Η χώρα μας συνεχίζει τον “πρωταθλητισμό” στη διαφθορά ενώ και ο φανατισμός των πολιτικών και των κομμάτων γενικότερα έχει “χτυπήσει κόκκινο”, γεγονός που σε συνδυασμό με όλα τα αρνητικά του παρελθόντος αποτελεί τροχοπέδη στην εδραίωση της αξιοκρατίας και δικαιοσύνης που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόοδο της χώρας. 

 Η μικρή μας Ελλάδα, στα αρχαία χρόνια υπήρξε φωτοδότρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Κατάντησε όμως “ξέφραγο αμπέλι” εξαιτίας των επίορκων και υποταγμένων της διαχρονικής νεοελληνικής δημοσιο – υπαλληλικής πλειοψηφίας σε όλους τους τομείς του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης. 

Με αλλεπάλληλα εκλογομαγειρέματα οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται μόνο για το κομματικό τους συμφέρον σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Κι ενώ το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής εκφράζει την τιμιότητα, δεν είναι δυνατόν να έχει επιτυχία σε ένα “κακομαθημένο” εκλογικό σώμα και θα το δούμε σύντομα αυτό, με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση εντός του έτους. 

Απευχόμαστε να σημειωθούν επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες θα αποβούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστούν καινοτόμες ιδέες. Κατ΄ αρχήν επιβάλλεται η θέσπιση ενός εθνικού μικτού εκλογικού συστήματος με το οποίο θα μειώνονται οι κοινοβουλευτικές έδρες. Ουδείς βουλευτής να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη τετραετία.  

Να ανέλθει κατά 3 έτη το όριο ηλικίας των υποψηφίων ανδρών και γυναικών που επιθυμούν να εκλεγούν στη βουλή και να έχουν τουλάχιστον δύο έτη εργασίας στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα ή την αυτοδιοίκηση.

Ο δε μισθός τους να μειωθεί κατά 30% από τον ισχύοντα και τέλος να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

Η χώρα μας είναι μικρή και εξασθενημένη. Στο χέρι μας είναι η “αναγέννησή της” έχοντας ως γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.          

Το κτίριο της Παλαιάς Βουλής στέκεται περήφανο στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Κολοκοτρώνη

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com