Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

Η Ελλάδα του μέλλοντος χρειάζεται ουσιαστικό νοικοκύρεμα…

 

Τη μία χρονιά χειρότερη από την άλλη βιώνει η πατρίδα μας από την εποχή της μεταπολίτευσης, κατάσταση που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και ισχυροποίησή της. 

Οι αγώνες έτσι των φοιτητών του Πολυτεχνείου αλλά και όλων εκείνων που κατά καιρούς μάχονται για την ανάκαμψη της χώρας και για ένα καλύτερο αύριο των  επόμενων γενεών, κάθε άλλο παρά έχουν πετύχει το στόχο τους.

Υπήρξαν, βέβαια, στα χρόνια αυτά και μικρά ευχάριστα διαλείμματα με την πλειοψηφία του λαού να ευημερεί, αλλά, δυστυχώς, είχαν ημερομηνία λήξης… Φτάσαμε πλέον στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα μ’ ένα σωρό προβλήματα, διχασμούς και κοινωνικά ολισθήματα.

Κακουργήματα στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα επώνυμα υπεράνω υποψίας, έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανησυχία και έντονο προβληματισμό.

Οι επιεικείς δε νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως η απαγόρευση της εσχάτης των ποινών, το “σπάσιμο” της ισόβιας κάθειρξης, οι άδειες εξόδου κρατουμένων, τα ρουσφέτια που διαιωνίζονται και πολλά άλλα, γιγαντώνουν το πρόβλημα και φέρνουν σε συναγωνισμό τα πλημμελήματα με τα κακουργήματα.

Κι ενώ η πατρίδα μας έχει αναρίθμητες προγονικές αρετές που κρατούν από την αρχαιότητα, με τους τόσους σοφούς που δίδαξαν τον πολιτισμό στην οικουμένη, οι νεοέλληνες πολιτικοί όλων των παρατάξεων αντί να συστρατευθούν υποστηρίζοντας το δημόσιο συμφέρον αποβλέπουν στο προσωπικό και κομματικό όφελος, ακολουθώντας, πολλοί από αυτούς, την “αμαρτωλή” διαχρονική πολιτική τακτική προγενέστερων κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων του λαού. 

Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν κι ενώ θα διεξαχθούν με το τίμιο σύστημα της απλής αναλογικής, το εκλογικό σώμα στην πλειοψηφία του εκτιμούμε ότι θα απέχει. Και αυτό, επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος πιο ειρηνικός για να αφυπνίσουν συνειδήσεις εν ενεργεία κυρίως “ισόβιων” πολιτικών.

Η Ελλάδα του μέλλοντος χρειάζεται ουσιαστικό  “νοικοκύρεμα” αρχίζοντας από την πολιτική, την παιδεία, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία αλλά και όλους τους τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. 

Τέλος, μαζί με τις ευχές μας για μια χαρούμενη Πρωτοχρονιά και μια νέα χρονιά με θετικές σκέψεις και καινοτόμες δράσεις, υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές που θα συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τον 30χρονο πλέον αγώνα μας κατά της κρατικής διαφθοράς στο κεφάλαιο που αφορά στον στόλο των κρατικών οχημάτων, που δυστυχώς και το 2023 θα τον βρει να κυκλοφορεί παράνομα.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com