Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Κόμματα, διχασμοί και διαφθορά…

 

Φωτ. από Γιώργο Γερόλυμπο

Με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, εδώ και 31 χρόνια συνεχίζουμε ένα αγώνα, ευελπιστώντας έστω και αργά πώς κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο στην πολύπαθη χώρα μας. 

Δυστυχώς, όμως, η κρατική διαφθορά έχει ριζώσει για τα καλά παρασύροντας διαχρονικά κυβερνήσεις και κόμματα σε διχασμούς, διαφθορά και εξάρτηση στελεχών τους στην ισόβια παραμονή στα κοινοβουλευτικά έδρανα με την “υπερπληθώρα” παρουσία των 300 αντιπροσώπων.

Ουδείς λόγος από καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα για μείωση αν όχι στο κατώτατο όριο κοινοβουλευτικού εκπροσωπισμού που ορίζει η νομοθεσία, τουλάχιστον στο ενδιάμεσο. Απεναντίας συμβαίνει το παράδοξο και ανεκτό από όλα τα κόμματα, ν’ αποτελεί  “μόδα” η συμμετοχή στις κυβερνήσεις εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατά τα σκήπτρα στο μεγάλο αριθμό συμμετοχής τους.  

Κι ενώ η χώρα μας αντιμετωπίζει χίλιους μύριους άλλους κινδύνους από την πολύχρονη ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών, οι παλιοί πολιτικοί μας εξακολουθούν τον… χαβά τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η κοινοβουλευτική έδρα ή η ηγεσία στα κόμματα που ιδρύουν. 

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε μια 22χρονη γυναίκα από έναν 32χρονο αλλοδαπό στο κέντρο της Αθήνας καθώς επίσης και την ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην υπουργό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, επανερχόμαστε στο προσκήνιο ταράζοντας τα λιμνάζοντα ύδατα στην πολιτική και του δημόσιου τομέα που νοσούν και χρήζουν… εντατικής μονάδας θεραπείας.

Παραθέτουμε τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας που αφορούν την κρατική διαφθορά καθώς κι ένα παλιό άρθρο μας στο τοπικό Τύπο των Χανίων για τους δύστυχους μετανάστες το οποίο δημοσιεύθηκε στα “Χανιώτικα νέα” την  1η Ιουλίου 2001. 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com