Παρασκευή , 2 Ιούνιος 2023

Μια παλιά φωτογραφία με ανεκτίμητη αξία που δεν έγινε σεβαστή…

Κι ενώ το πολιτιστικό μας ως επί το πλείστο site ήταν το πρώτο στο Νομό Χανίων με έναρξη λειτουργίας το 2007 φιλοξενώντας προγενέστερες πολιτιστικές εκδηλώσεις από τα πρώτα μας δημοσιογραφικά βήματα που άρχισαν το 2001, συνέχισε να φιλοξενεί μέχρι και το τέλος του 2022 χιλιάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεν αντέξαμε όμως την μίσθωση του τεράστιου χώρου με αποτέλεσμα να τον μειώσουμε με διαγραφή χιλιάδων εκδηλώσεων και φωτογραφιών. 

Μεταξύ των παλιών φωτογραφιών του αρχείου μας συναντήσαμε τυχαία δύο με ξεχωριστή σημασία καθόσον θυμηθήκαμε την μετάβαση μας το 2004 στη Χωστή της πρώην επαρχίας Κυδωνίας με το εγκαταλελειμμένο σχολείο. Μια μαρμάρινη επιγραφή πάνω στο κτίριο, ανέγραφε τον κτήτορα μετανάστη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που με τόση αγάπη έκανε αυτή την προσφορά για τους μαθητές του χωριού του. Που να φανταζόταν όμως ο άνθρωπος την επερχόμενη καταστροφή των χωριών της ενδοχώρας από την αντιαγροτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων… 

Οι φωτογραφίες “μιλάνε”, αλλά… 

Το “Επαρχιακό φως” 

………………………………………………………………………………………..…………………..

    

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com