Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Συνεχίζεται η εκπαιδευτική αθλιότητα στο ΕΠΑΛ Κισάμου με τους γονείς να ξεσηκώνονται..

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ. Δεύτερη από αριστερά η πρόεδρος.

Στον έσχατο βαθμό απόγνωσης έχουν φτάσει γονείς και μαθητές της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης στο ΕΠΑΛ Κισάμου μετά την τριετή υπομονή που κάνουν στις απραγματοποίητες υποσχέσεις των αρμοδίων για να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις των αρμοδίων για λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου. 

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας τος, η ολοκλήρωση του κτιρίου που θα στεγάσει όπως επιβάλλεται όλες τις αίθουσες διδασκαλίες τόσο για τα θεωρητικά όσο και για τα αντίστοιχα πρακτικά μαθήματα των εργαστηρίων. 

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, στο “Επαρχιακό φως” και σε άλλα ΜΜΕ, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γεωργία Ρηγάκη δήλωσε: “ Είμαστε αγανακτισμένοι, το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε γιατί τα παιδιά μας δεν έχουν ασφάλεια εδώ μέσα που κάνουν μαθήματα, είναι πολύ επικίνδυνο το σχολείο με αυτά τα κλουβιά αίθουσες που όταν βρέχει χρησιμοποιούν στα κεφάλια τους σακούλες, χωρίς εργαστηριακούς χώρους. Οι μηχανολόγοι, οι ηλεκτρολόγοι, οι γεωπόνοι δεν έχουν κάνει εργαστήρια που σημαίνει πως πρακτική δεν διδάχτηκαν. Θέλουμε τελικά να μάθουμε ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτή την απαράδεκτη τριτοκοσμική εκπαιδευτική κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας τα οποία υπερβαίνουν τα 160. Πέρασαν τρία χρόνια συνεχούς κοροϊδίας και δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το νέο σχολείο”.  

Ο Κωνσταντίνος Γοναλάκης από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έδειξε την απαράδεκτη κατάσταση των εργαστηριακών μηχανημάτων που είναι παρατημένα στην αυλή του προσωρινού σχολείου για να τονίσει ότι “ δείτε την αθλιότητα την κατάντια του σχολείου με τον εργαστηριακό εξοπλισμό παρατημένο στο έλεος του Θεού εδώ σε μια άκρη της αυλής του”. 

Εκ μέρους μιας παρέας μαθητών ο Σπύρος Σταθάκης τόνισε: “Τρία χρόνια μας κοροιδεύουν ότι θα μας φτιάξουν σύγχρονα εργαστήρια πηγαίνοντας μας από αναβολή σε αναβολή. Τα θεωρητικά μαθήματα τα κάνουμε στα κλουβιά αίθουσες που έχουν πολλά προβλήματα μα εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επαγγελματική μας κατάρτιση που δεν κάνουμε αφού δεν υπάρχουν χώροι εργαστηρίων. Δείτε τι επικρατεί στην αυλή αυτού του σχολείου..”. 

Ο πρώην δήμαρχος Κισάμου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης έδωσε το παρόν τονίζοντας τα εξής: “ Γονείς, μαθητές και καθηγητές έχουν έρθει στα όρια της απελπισίας, το ποτήρι ξεχείλισε  και όλοι μαζί δίνουν αυτή τη μάχη για να τερματίσει αυτό το χάλι. Απαιτούν όλοι ένα σύγχρονο σχολείο μια δυνατότητα μάθησης των παιδιών μας και ιδιαίτερα στον τεχνικό τομέα”. 

Από μεριάς του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γεώργιος Τζανακάκης σημείωσε: “Τραβήξετε στιγμιότυπα από όλο το σχολείο να δείτε τα χάλια του που μοιάζει με γιαπί. Σε αυτό το υποτιθέμενο σχολείο φοιτούν πάνω από 160 παιδιά. Οι αίθουσες κλουβιά με πολλά προβλήματα και το εργαστήριο των ηλεκτρολόγων με γυμνά καλώδια που μπορεί να πάθουν τα παιδιά ηλεκτροπληξία”. 

Ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Κισάμου Γεώργιος Χαχλάκης υπογράμμισε: “Βιώνουμε πλέον μια κατάσταση μη αποδεκτή. Σίγουρα ο Δήμος είναι εκείνος που προφανώς και είναι υπεύθυνος για το κομμάτι αυτό αλλά από εκεί και πέρα έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχοντας δώσει το έργο να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς περιμένουμε και αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν Δήμος είναι να πιέζουμε γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να το τελειώσει ο Δήμος. Είναι ένα έργο της Περιφέρειας. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σήμερα. Προσωπικά στηρίζω και κατανοώ απόλυτα την απογοήτευση γιατί κι εγώ ο ίδιος προσωπικά είμαι απογοητευμένος, εξοργισμένος σαν εκπαιδευτικός  και παρακαλώ τον επίτροπο να έρθει εδώ να δει με τα μάτια του την κατάσταση. Δεν πάει άλλο, δεν αξίζουν τα παιδιά μας αυτή την εικόνα, αυτές τις συνθήκες και είναι πολύ άδικο για την τοπική μας κοινωνία. Επίσης είναι πολύ άδικο να έρχονται εδώ πολιτικοί κατά καιρούς βάζοντας χρονοδιαγράμματα παραμυθιαζοντας όλο τον κόσμο και απλά να στεναχωριόμαστε και ο ένας να ρίχνει ευθύνες στον άλλο εδώ σε τοπικό επίπεδο. Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά. Προσωπικά ως αντιδήμαρχος κάνω έκκληση να ενωθούμε σαν κοινωνία, όλος ο Δήμος Κισάμου, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί να απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Δεν πάει άλλο, λυπάμαι ειλικρινά για αυτή την εικόνα την οποία έχουμε όλη αυτή την περίοδο. Εύχομαι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας πλέον, να ξεπεραστούν άμεσα και να τελειώσει το έργο γιατί αυτό αξίζουν τα παιδιά μας, αξιοπρεπείς συνθήκες”. 

Τέλος ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Νεκτάριος Ζουριδάκης δήλωσε: “Τις τελευταίες ημέρες όπως γνωρίζετε το σχολείο μας τελούσε υπό κατάληψη από τους γονείς σε συνεργασία με τους 160 μαθητές μας κορίτσια και αγόρια.. Ήταν απόφαση της ολομέλειας των μαθητών. και κράτησε από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή. Τα αιτήματα τους όπως διαπιστώσατε κι εσείς προφανώς ευσταθούν και ασφαλώς είναι δίκαια. Βέβαια εμείς είμαστε πάντα κατά των καταλήψεων θεωρώντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διεκδικήσουν τα παιδιά τα των αιτημάτων τους. Το πρόβλημα από ότι βλέπετε είναι χώρων άθλησης, εργαστηρίων μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας και γεωπονίας. Έχουμε λάβει τώρα και χρόνια υποσχέσεις ότι τα εργαστήρια αυτά θα είναι έτοιμα από τα τέλη του 2020 αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτό άλλαζε συνεχώς και τρία χρόνια μετά βαδίζοντας στον τέταρτο χρόνο και ακόμα δεν έχουμε δει εργαστήρια. Το σχολείο μας που ήταν στην αρχή της κωμόπολης κρίθηκε ακατάλληλο από τους σεισμούς και την πρώτη σχολική χρονιά πήγαμε σε απογευματινό ωράριο προσωρινά στο Α’ Γυμνάσιο Κισάμου, την αμέσως επόμενη χρονιά Σεπτέμβριο του 2020 ήρθαν τα λυόμενα προκάτ αίθουσες πολύ μικρές σε αριθμό για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σχολείου μας και ειδικά τις εργαστηριακές που ένα Επαγγελματικό Λύκειο βασίζεται στα εργαστήρια καθόσον από τις 35 ώρες οι 23 είναι εργαστηριακές οπότε το τεράστιο θ΄λεμα του σχολείου μας είναι η έλλειψη εργαστηριακων χώρων όπως προανέφερα. Περιμένουμε λοιπόν από τον Οκτώβριο του 2021 που ξεκίνησε το μεταλλικό κτίριο που βλέπετε στο χώρο του σχολείου μας την ολοκλήρωση και την παράδοση του συγκεκριμένου κτιρίου στο οποίο κτίριο θα στεγαστούν τα εργαστήρια και το θερμοκήπιο που βρίσκεται σε παρακείμενο χώρο”.. .               

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντίνος Γοναλάκης δείχνει τα υπαίθρια εργαστήρια…
Παρέα μαθητών με πρώτο αριστερά τον Σπύρο Σταθάκη 
Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κηδεμόνων Γεώργιο Τζανακάκης
Ο πρώην δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης  
Ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού του Δήμου Κισάμου Γεώργιος Χαχλάκης
Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Νεκτάριος Ζουριδάκης

…………………………………………………………………………………………………….

Για όμορφες και οικονομικές διακοπές στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com