Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Σεμινάρια δημόσιας διοίκησης και αυστηροί έλεγχοι…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από τότε που η χώρα μας είχε χαρακτηριστεί ειρωνικά ως “χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας”.

Ωστόσο, η εκ των έσω διαφθορά εξακολουθεί ν’ αποδίδει  “καρπούς” στους εκάστοτε επίορκους της πολιτικής ζωής και του δημοσίου τομέα.   

Γυρνάμε λοιπόν το ρολόι του χρόνου στην περίοδο που έζησε ο ρομαντικός ποιητής Άγγελος Βλάχος (1838 – 1920) επειδή είναι ανάγκη να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι αρκετοί μεγάλοι σε ηλικία, την χιουμοριστική φράση « Ξεύρεις την γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα και κοκκινίζει η σταφυλή και θάλλει η ελαία; Ω! δεν την αγνοεί κανείς, είναι η γη η Ελληνίς…».

Σε αυτή όμως την πολύπαθη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ανθίζει η διαφθορά με τις “ευλογίες” όλων των κυβερνήσεων και ειδικά αυτών της μεταπολίτευσης.

Ολες οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, θα έπρεπε να είχαν μετατρέψει τη χώρα σε μια ισχυρή παγκόσμια δύναμη. Αντίθετα την κατάντησαν να είναι πρωταθλήτρια στη διαφθορά, με την κατάσταση να παραμένει ανεξέλεγκτη. Και αυτό γιατί όποιος εκ των έσω τολμήσει να καταγγείλει την ισχύουσα ανορθοδοξία  ή να προτείνει μελέτες προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αντιμετωπίζει την εχθρότητα του συστήματος όπως συνέβη με τον σπάνιο προσωπικό μου αγώνα που αφορά το κεφάλαιο “Κρατικά οχήματα”.  

Η υπόθεση αυτή βέβαια επισημαίνουμε δεν αφορά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, καθόσον η μόνη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Παπάγο το 1953 ήταν που προσπάθησαν και επέβαλλαν τάξη και πειθαρχία στην κίνηση των λιγοστών για την περίοδο εκείνη κρατικών οχημάτων. Δύο χρόνια αργότερα έφυγε από τη ζωή ο αείμνηστος πρωθυπουργός και ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο επίσης αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ακόμα, όμως, υποτίθεται πως ισχύουν οι νομοθεσίες της κυβέρνησης Παπάγου και ας έχουν περάσει 68 χρόνια με όλα τα κρατικά οχήματα να συνεχίζουν ανεξέλεγτα την κυκλοφορία τους και την παράνομη σύνταξη δαπανών χορήγησης καυσίμων και διαφόρων επισκευών τους. 

Εάν η κυβέρνηση και τα κόμματα της σημερινής βουλής, η αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού όπως και τα διάφορα συνδικαλιστικά σωματεία συνεχίσουν να τηρούν σιγή ιχθύος όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά γενικά για το νοικοκύρεμα του κράτους αρχίζοντας από τη βουλή, η Ελλάδα με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει…  

   

Οι αναχρονιστικές νομοθεσίες της κυβέρνησης του Αλέξανδρου Παπάγου

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com