Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

Η συκοφαντία καλά κρατεί στην Ελλάδα

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α. 

Συκοφαντία ονομάζεται η ψευδής κατηγορία που διατυπώνει κάποιος ή κάποιοι για άλλον ή άλλους και τιμωρείται εκ της ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρα 362 -363) του Π.Κ. 

Στην χώρα μας, ωστόσο, πολύς κόσμος δείχνει να το… παραβλέπει αυτό, υιοθετώντας χωρίς φειδώ πληροφορίες που μεταδίδουν επιτήδειοι συκοφάντες και οι οποίες κάθε άλλο παρά δόση ακρίβειας κρύβουν.

Τη συκοφαντία, επίσης, τη χρησιμοποιούν και επίορκοι της κρατικής μηχανής (του δημοσίου τομέα αλλά και του κοινοβουλίου) ως… όπλο σε βάρος φιλότιμων και ικανών υπαλλήλων του κράτους. Αδιαφορούν έτσι για το δημόσιο συμφέρον λειτουργώντας για δικό τους όφελος.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, το κακό παράγινε. 

Ως παράδειγμα, ένα από τα πολλά αρνητικά που διαιωνίζονται, αφορά στα κρατικά οχήματα για τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν οι νόμοι που ψηφίστηκαν το 1953 από την κυβέρνηση του αείμνηστου Αλέξανδρου Παπάγου, πριν από 70 δηλαδή χρόνια.

Αποτέλεσμα, σήμερα, τα κρατικά οχήματα, να εξακολουθούν να ζημιώνουν την εθνική οικονομία από την ανεξέλεγκτη χρήση τους, τις γραφειοκρατικές δαπάνες συντήρησης και επισκευής των, την διαδικασία χορήγησης καυσίμων καθώς και χιλιάδες άλλες εικονικές δαπάνες π.χ. (εκτός έδρας).

Περισσότερα θα διαβάσετε σε διάφορα άρθρα μας που θα δείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:  

Σημείωση: Το σημερινό μας άρθρο όπως και πολλά ακόμα κατά το παρελθόν μεταβιβάστηκε με εμαιλ στα γραφεία των Βουλευτών Χανίων, του Πρωθυπουργού, της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com