Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

Η σιωπή δεν είναι “χρυσός” αλλά συγκάλυψη της διαχρονικής διαφθοράς…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος – Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Ο αναχρονισμός, η περίπλοκη γραφειοκρατία, κυρίως στη σύνταξη των δημοσίων δαπανών, η αδιαφορία αρκετών δημοσίων υπαλλήλων σε όλους τους τομείς απέναντι στην ανομία, τα προσωπικά ρουσφέτια, η “ισόβια” κοινοβουλευτική παρουσία και ο κομματικός φανατισμός,  μόνο στην ανάκαμψη της χώρας δεν βοηθούν. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άρχισαν το τελευταίο χρονικό διάστημα να γίνονται γνωστά περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων αγοριών και κοριτσιών από ανώνυμους και επώνυμους βιαστές, που κατέχουν θέσεις και αξιώματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην πολιτική. Βρισκόμαστε, δυστυχώς, στο χείλος του γκρεμού. 

Όταν πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησα έναν αγώνα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, εκπονώντας μελέτες οι οποίες αφορούσαν τα υπηρεσιακά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και την σύνταξη των δαπανών επισκευής τους και αγοράς καυσίμων από το ελεύθερο εμπόριο, δεν μπορούσα να φανταστώ όλα εκείνα που θα ακολουθούσαν.

Κι ενώ οι μελέτες μου εφαρμόστηκαν με εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων έχοντας θετικά αποτελέσματα, όταν υποβλήθηκαν στο Υπουργείο με θετική εισήγηση του τότε αστυνομικού διευθυντή, η απάντηση ήταν αρνητική. 

Η συνέχεια του αγώνα μου, δόθηκε με κατάθεση ερώτησης από έξι βουλευτές στην διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου της βουλής προς τον αρμόδιο υπουργό.

Εκείνος απάντησε αρνητικά επικροτώντας την αναχρονιστική νομοθεσία της κυβέρνησης του Αλέξανδρου Παπάγου που ψηφίστηκε το 1953.  

Έχοντας φτάσει στον έσχατο βαθμό της απόγνωσης και ας είχα την υποστήριξη της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, κατέφυγα στον τοπικό Τύπο δημοσιεύοντας την διαμαρτυρία μου και προσκαλώντας τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας σε τηλεοπτική συζήτηση. 

Περισσότερα για τον πολύχρονο αγώνα μου όσον αφορά στο θέμα αυτό, για το οποίο έχουν κατατεθεί και από άλλους βουλευτές σχετικές ερωτήσεις, θα διαβάσετε σε πολλές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας παραθέτοντας την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση καθώς επίσης και σελίδες περιοδικών και εφημερίδων.

Τελειώνοντας εύχομαι η χάρη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας που εορτάζει σήμερα να φωτίσει τις ψυχές των ενστόλων για να έχουν δύναμη να καταγγέλλουν τις ανομίες αλλά και να διατυπώνουν  χωρίς φόβο τις ιδέες τους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. 

Για όλα αυτά πολύ σύντομα θα επανέλθουμε προσκαλώντας στα Χανιά τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τους τοπικούς βουλευτές και τους δημάρχους του Νομού, τα Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών και αποστράτων του Νομού καθώς και τον περιφερειάρχη Κρήτης σε μια λεπτομερή παρουσίαση των μελετών μου που αφορούν όλα τα κρατικά οχήματα τα οποία δυστυχώς κυκλοφορούν ακόμα παράνομα. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com