Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024

Πρωταθλητισμός στην… ανοησία με τα συνεχόμενα λάθη στις διαγραμμίσεις

  

Με τον φακό και την πένα του δημοσιογράφου Ηλία Κάκανου επισημάνθηκαν  νέα λάθη στην κατασκευή των διαγραμμίσεων  παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα στα “Χανιώτικα νέα” και τις αναρτήσεις στο “Επαρχιακό φως”. 

 Έτσι, όμως, όπως το πάνε οι ανευθυνουπεύθυνοι τόσο του συνεργείου των διαγραμμίσεων όσο και αυτών που δίνουν τις εντολές, αλλά και της Τροχαίας που εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος, η κατάσταση αυτή πολύ πιθανόν να συμπεριληφθεί και στο βιβλίο Γκίνες!  

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαραίτητη η σήμανση όπως και η σηματοδότηση

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα σφάλματα στις διαγραμμίσεις τόσο εντός όσο και εκτός πόλης επανερχόμαστε στο θέμα τονίζοντας ότι η σήμανση είναι ο απλούστερος και ασφαλέστερος τρόπος για να κατανοεί κάθε στιγμή ένας οδηγός πώς θα πρέπει να κινηθεί στην οδό και ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει νόμιμα δίχως να κινδυνεύει αλλά και δίχως να παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Από την χθεσινή μας μετάβαση στην Κίσαμο δια της παλιάς κεντρικής οδού, μεταξύ Καληδονίας  και Κολένι Καμάρα, διαπιστώσαμε τμηματικά να έχουν πρόσφατα κατασκευαστεί διαγραμμίσεις πάνω σε νέο ασφαλτοτάπητα. Δυστυχώς, όμως, τα λάθη συνεχίστηκαν παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα των “Χανιώτικων νέων” και τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας.

Στα συγκεκριμένα, λοιπόν, τμήματα της παλιάς οδού επικροτούμε τις οριογραμμές στις δύο πλευρές της οι οποίες είναι απαραίτητες και επιβάλλονται να συνεχιστούν,  πλην όμως το συνεργείο που τις κατασκευάζει εξακολουθεί να κάνει λάθη επιλέγοντας στο μέσον της στενής στα περισσότερα σημεία οδού τις διπλές συνεχόμενες διαγραμμίσεις τόσο σε διασταυρώσεις όσο και σε κατοικημένες περιοχές όπως αναλυτικά  θα εξηγήσουμε παρακάτω στις λεζάντες των φωτογραφιών που παραθέτουμε.  

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Υ,Γ.

Περισσότερα σε προγενέστερα ρεπορτάζ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: 

Στο συγκεκριμένο τμήμα της στενής οδού πριν από την Καληδονία για όσους έρχονται από Κολυμπάρι υπάρχουν δεξιά και αριστερά οριογραμμές που είναι απαραίτητες. Στο μέσον της οδού ακόμα δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια. Επειδή σε όλο αυτό το τμήμα της οδού δεν υπάρχει διασταύρωση ή έξοδοι – είσοδοι για στάθμευση σε οικίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μονή συνεχόμενη διαγράμμιση αντί της διπλής καθόσον σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. έχουν την ίδια σημασία.

2
2-α

Φωτ. 2 και 2-α. Αμέσως μετά τα Πλακάλωνα πάνω στη στροφή του δρόμου υπάρχει διασταύρωση με δρόμο ο οποίος οδηγεί σε τουριστικό συγκρότημα αλλά και περιουσίες αγροτών. Όσοι τώρα έρχονται από τα Πλακάλωνα μπορούν να στρίψουν δεξιά επί της δευτερεύουσας οδού, ενώ όσοι έρχονται από Κολένι Καμάρα λόγω της διπλής διαγράμμισης δεν έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στην αριστερή πλευρά της κεντρικής οδού και να κατευθυνθούν στις περιουσίες τους… 

3.

Φωτ. 3.  Παρακάτω, μετά την διασταύρωση του κεντρικού δρόμου για τα Νοχιά οι οικίες με τις εισόδους – εξόδους οχημάτων δεν επιτρέπεται να εξέλθουν για να συνεχίσουν την πορεία τους προς Κολυμπάρι όπως και όταν έρχονται από την Κίσαμο δεν επιτρέπεται να εισέλθουν λόγω της διπλής διαγράμμισης στις αυλές των οικιών τους. 

4.
4-α

Φωτ. 4 και 4-α. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι σε γειτονιές του χωριού Κολένι Καμάρα. Βλέπουμε δεξιά της κεντρικής οδού την είσοδο – έξοδο μίας οικίας, ενώ λίγο παρακάτω υπάρχει αριστερά του κεντρικού δρόμου διασταύρωση που οδηγεί σε γειτονιά του χωριού, αλλά κι εδώ η διπλή συνεχόμενη διαγράμμιση της κεντρικής οδού δημιουργεί τις ίδιες απαγορεύσεις καθόσον έχει την έννοια του φυσικού τοίχους. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com