Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Λαμπρός ο εορτασμός και στα Χανιά του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου

 

Με την παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., αρκετών ένστολων, εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων, της αυτοδιοίκησης, στρατιωτικών Αρχών, του υποδιοικητή της Αμερικανικής βάσης ευκολιών,  Φορέων, Συλλόγων και κόσμου, εορτάστηκε με λαμπρότητα η “Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας”, τιμώντας ταυτόχρονα την μνήμη του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου με  Δοξολογία που τελέστηκε στις 10.30’ το πρωί της Πέμπτης στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλης μας. Ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα από την υπαστυνόμο Β’ Σταματία Καλόγρια, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής: “Η 20η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα γιορτής, είναι η Ημέρα της Αστυνομίας και τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς, συνοριακούς φύλακες και πολιτικούς υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η 20η Οκτωβρίου είναι η Ημέρα εορτασμού του προστάτη του Σώματος, του Μεγαλομάρτυρα; Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος, με την αφοσίωση του στην ειρήνη και στην ασφάλεια των πολιτών και με την αυτοθυσία του στο βωμό του καθήκοντος, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο για κάθε αστυνομικό. Η σημερινή Ημέρα είναι μια ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα μήνυμα προς την κοινωνία: η Ελληνική Αστυνομία με επιχειρησιακή ετοιμότητα και με ορθό σχεδιασμό είναι παρούσα σε όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής, πιο οργανωμένη και πιο αποτελεσματική από ποτέ. Παραμένει διαχρονικά και αδιαπραγμάτευτα προσηλωμένος στο στόχο του που είναι η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στην κοινωνία. Έναν στόχο που δεν αποτελεί μόνο θεσμική υποχρέωσή μας αλλά και κυρίαρχη απαίτηση των πολιτών. Δε νοείται κράτος δικαίου και ελεύθερη άσκηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων υπό το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας…”. 

Συνεχίζοντας την ανάγνωση η υπαστυνόμος κα Σταματία Καλόγρια, τόνισε: “Ειδικά, αυτή την Ημέρα δεν ξεχνάμε τους αστυνομικούς που με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας και θυσίασαν τη ζωή τους, μετουσιώνοντας σε πράξη τον όρκο για πίστη στην πατρίδα και στα ιδανικά της δημοκρατίας”, ενώ για τους απόστρατους αστυνομικούς κατέδειξε επίσης μια ευαισθησία λέγοντας ότι “ άφησαν σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι πάνω στο οποίο στηρίζεται κάθε μελλοντική εξέλιξη και αναβάθμιση της Αστυνομίας” για να καταλήξει επισημαίνοντας: “ Με αυτή τη σκέψη ως οδηγό και ως φάρο, με εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και με δεδομένο ότι από την πλευρά της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας θα εξαντλείται κάθε προσπάθεια συνδρομής και στήριξης, σας καλώ όλους, σε ένα κλίμα σύμπνοιας, ομοψυχίας και συνεργασίας, να συνεχίσετε να επιτελείτε το καθήκον σας με επαγγελματισμό, με υπευθυνότητα αλλά και με κοινωνική ευαισθησία και σας εύχομαι προσωπική και οικογενειακή πρόοδο. Χρόνια πολλά”. 

                                                          ΔΗΛΩΣΕΙΣ  

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στη ζωή και τη θυσία του Αγίου Αρτεμίου αναφέρθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος κ. Γεώργιος Λυμπινάκης για να επισημάνει στη συνέχεια ότι “ αυτό το παράδειγμα πρέπει να μας ακολουθεί και στην καθημερινότητα μας, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό προασπίζοντας τα αγαθά των πολιτών, την ειρήνη και την ασφάλεια και κάποια μεμονωμένα περιστατικά να μην επισκιάζουν το συνολικό έργο της Αστυνομίας…”.   

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ  

Από μεριάς του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γεώργιος Μαστραντωνάκης τόνισε ότι: “ η 20η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Μια μέρα με ιδιαίτερη αξία και σημασία για το Σώμα. Μία ημέρα όπου θεσπίστηκε από την πολιτεία ως ένδειξη μνήμης και προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία και τη χώρα. Εορτάζουμε, λοιπόν, σήμερα τον προστάτη μας μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο και εύχομαι στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό υγεία ατομική και οικογενειακή. Επίσης χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο”.    

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ 

“ Ήρθαμε σήμερα εδώ να τιμήσουμε την Ελληνική Αστυνομία που γιορτάζει ο προστάτης της Άγιος Αρτέμιος και να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι με αυταπάρνηση και πολλές φορές κινδυνεύοντας η ζωή τους φροντίζουν για την ασφάλεια μας και την ευημερία μας…”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.   

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 

“Ημέρα εορτής της Ελληνικής Αστυνομίας για τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν το αίσθημα ασφάλειας και την κοινωνική ειρήνη σε δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση. Είμαστε εδώ, η τοπική αυτοδιοίκηση και  όλοι οι φορείς για να δείξουμε την υποστήριξη στο σπουδαίο έργο τους, αλλά και να τιμήσουμε όλους εκείνους που εν ώρα καθήκοντος έδωσαν την ζωή τους για να μπορέσουμε εμείς να λειτουργούμε σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο με κανόνες κι ένα πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε τις δικές μας ζωές με ασφάλεια”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 

Ο κ. Νίκος Ξανθουδάκης ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους του, το πολιτικό προσωπικό και απόστρατους ακόμα, χρόνια πολλά, υγεία, καλές βάρδιες και να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο που έχει προστάξει η πολιτεία. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων κ. Σπύρο Μαυράκη, μας τόνισε: “Βρίσκομαι στην Αθήνα καλεσμένος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για να παραστώ στην επίσημη γιορτή της Ημέρας της Αστυνομίας και της μνήμης του προστάτη μας Αγίου Αρτεμίου του μεγαλομάρτυρα. Εκ μέρους όλου του Δ.Σ. ευχόμαστε στους εν ενεργεία συναδέλφους ο Άγιος Αρτέμιος να τους δίνει δύναμη, υπομονή, επιμονή για να επιτελούν το καθήκον τους με σωφροσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο.”. .  

 Ηλίας Ι. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com