Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Τα “γράμματα της Παναγίας” στον Ι. Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Τα έξι γράμματα της Παναγίας, από το βιβλίο του δασκάλου Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, όπου κάθε ένα από αυτά συμβολίζει και μια ημέρα για όλα όσα έζησε τη Μεγάλη Εβδομάδα η Μεγάλη Μάνα του κόσμου, η Παναγία μας, απευθυνόμενη στον Υιό Της, παρουσιαστήκαν το βράδυ του Σαββάτου εντός του Ιερού Ναού των Αγίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η  Ενορία του προαναφερόμενου ναού με την  ομάδα “Λόγου και Τέχνης ΕΥ-πλους” και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, με αφορμή την έναρξη των Αγίων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για την εκδήλωση καταγράψαμε δηλώσεις από τον δημιουργό του έργου και παραγόντων που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Βαγγέλης Κακατσάκης: «Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια επαναλαμβανόμενη ευλογία γιατί είναι η ένατη φορά με πρώτη το 2004 στην Ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης την Κωνσταντινοπουλιάδα, που παρουσιάζονται τα γράμματα της Παναγίας. Είναι μια λειτουργία του “εμείς”, γιατί συμπράττουν  σε αυτό μια ενορία που έχει ιερατικό προϊστάμενο τον παπά Γιάννη τον Μαστοράκη, ένα σχολείο που έχει διευθύντρια την Μαρία την Κλιματσάκη και μια άτυπη ομάδα λόγου και τέχνης ο ΕΥ-πλους. Οι τρεις αυτοί παράγοντες συνεργάζονται και αποδίδουν αυτό το αποτέλεσμα το οποίο όπως προείπα παρουσιάζεται για ένατη φορά».

Γεώργιος Κανδαράκης, δάσκαλος « Είναι γνωστό το έργο του Βαγγέλη Κακατσάκη με τα γράμματα της Παναγίας και τέτοιες μέρες οργανώνεται η παρουσίαση τους όπου δημιουργείται ένα κατανυκτικό κλίμα στους ναούς και στα περιβάλλοντα όπου γίνεται αυτή η ανάγνωση λόγω των ημερών και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όπου ένας άνθρωπος από τον χώρο της εκπαίδευσης δημιουργεί και σε αυτόν τον πνευματικό τομέα και ευχόμαστε το μήνυμα των γραμμάτων αυτών που είναι μέσα στο πνεύμα του χριστιανικού ορθόδοξου κόσμου να λαμβάνει σάρκα και οστά και να μας ευλογεί».

Μαρία Κλιματσάκη, διευθύντρια του 11ου δημοτικού σχολείου: «Τιμή και χαρά μας η συνδιοργάνωση μιας τέτοιας μεγάλης εκδήλωσης, μια εκδήλωσης λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια εκδήλωση κάθαρσης, εκτιμάμε το έργο του μεγάλου δασκάλου, συγγραφέα, ποιητή και δημοσιογράφου Βαγγέλη Κακατσάκη αλλά ευχαριστώ και τους δασκάλους του σχολείου μου και όλους εμπλεκόμενους για την άψογη διοργάνωση της σημερινής ημέρας».

Γιάννης Καστρινάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Μανιουδάκης και της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου: « Είναι μεγάλη η χαρά μας διότι τιμούμε σήμερα έναν πνευματικό άνθρωπο τον Βαγγέλη Κακατσάκη όπου μια ομάδα ιεροψαλτών θα αποδώσει εκκλησιαστικούς ύμνους για τη Μεγάλη Εβδομάδα που έχει σχέση και με το έργο, τα γράμματα της Παναγίας και κάθε μέρα θα ψάλουμε και από ένα γράμμα από έναν ύμνο αντίστοιχο της Μεγάλης Εβδομάδος και λέμε κι ένα μοιρολόι, ένα τραγούδι της Παναγιάς».   

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com