Δευτέρα , 26 Φεβ 2024

Πολλαπλές οι Πολιτιστικές δράσεις στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι Σούδας

Συνεχίζοντας τις πολιτιστικές δραστηριότητες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι, ένα οίκημα με πλούσιο πολιτιστικό θησαυρό από διάφορα οικογενειακά οικιακά αντικείμενα και εργαλεία της παλιάς εποχής, αποτελεί πόλο έλξης πολλών σχολείων, που επισκέπτονται τον χώρο αυτό ώστε τα νέα παιδιά να δουν και να μάθουν πως μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους κυρίως στα χωριά. 

Στις 11 η ώρα το πρωί της Παρασκευής είχαν την ευκαιρία μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων να ξεναγηθούν στο χώρο του σπιτιού αλλά και να μάθουν έμπρακτα την ανάγκη σεβασμού στο περιβάλλον μ’ ένα ιδιαίτερο μάθημα για την ανακύκλωση απορριμμάτων. 

Στην αυλή του Κρητικού Παραδοσιακού Σπιτιού είχε τοποθετηθεί ένα  μικρό “υποβρύχιο” ανακύκλωσης  στο εσωτερικό του οποίου είχαν διαμορφωθεί τρεις διαφορετικοί κάδοι για απόρριψη απορριμμάτων. Ανάλογα με το χρώμα του κάθε “διαμερίσματος” του κάδου (μπλε, πράσινο, κίτρινο) οι μαθητές διδάχτηκαν τι είδους απορρίμματα θα πρέπει να πετάξουν.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας  “Θαλάσσιο περιβάλλον, παράκτιες απειλές και αλιεία”, με τη συνεργασία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας.   

Ο Ηλίας Φραγκιαδάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και η  Χριστίνα Μανωλεσάκη εκπροσωπώντας τον ΟΑΚ δήλωσαν τα εξής: “ Σε συνεργασία με τον ΟΑΚ. φτιάξαμε το υποβρύχιο ανακύκλωσης για να μαθαίνουν μικροί και μεγάλοι τη σημασία της ανακύκλωσης” επεσήμανε ο Ηλίας Φραγκιαδάκης, ενώ η Χριστίνα Μανωλεσάκη σημείωσε: “ Το υποβρύχιο αποτελεί εκπαιδευτικό εργαλείο, τοποθετήθηκε προσωρινά στην αυλή του Κρητικού Παραδοσιακού Σπιτιού μέχρι το Καλοκαίρι που θα τοποθετηθεί στην παραλία του Βλητέ με σκοπό τα παιδιά και οι ενήλικες να μπορούν να τοποθετούν τα απορρίμματα στους κάδους και να καταλαβαίνουν από μικρή ηλικία τη σημασία του περιβάλλοντος και της προστασίας του”.    

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Ο κ. Ηλίας Φραγκιαδάκης με την Χριστίνα Μανωλεσάκη

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com