Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Πολιτικές καταστάσεις διχασμού…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος

Μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται στη χώρα μας οι πολιτικές καταστάσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία.

 Η προκλητική κομματική αδιαφορία και εμπάθεια που επιδεικνύουν στην πλειοψηφία τους οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού στη Βουλή αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα διχασμού, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η πολιτική παρακμή… 

Αποκορύφωμα μιας τέτοιας κατάστασης είναι ο πρόσφατος διχασμός που προέκυψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μετά την εκλογή του νέου προέδρου

Κι ενώ ορισμένα “πρωτοκλασάτα” στελέχη αποδέχθηκαν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη συμμετέχοντας στη διεκδίκηση της “ορφανής” θέσης του προέδρου, δεν σεβάστηκαν την άποψη της πλειοψηφίας αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος, προσβλέποντας στην ίδρυση μιας νέας πολιτικής ομάδας, καταπατώντας μάλιστα το καταστατικό τους

Αυτή, όμως η κίνηση αποτελεί μέγα πολιτικό ολίσθημα. Και αυτό, επειδή γνώριζαν τη σεξουαλική  ταυτότητα του συνυποψήφιου τους την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης, προς τιμήν του, δεν απέκρυψε, όπως κάνουν αρκετοί άλλοι…  

Οι απελευθερωμένες βέβαια ιδέες του νέου προέδρου δεν υιοθετούνται από χιλιάδες πολίτες, μεταξύ αυτών και του γράφοντος, αλλά αυτές θα τις κρίνει ο λαός στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Μέχρι τότε, οι διαφωνούντες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. όφειλαν να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες σύμφωνα και με το ισχύον καταστατικό που ψήφισαν και οι ίδιοι. 

Με αφορμή λοιπόν αυτή την κατάσταση, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα για τον κοινοβουλευτισμό και την εθνική οικονομία μια σημαντική μείωση των κοινοβουλευτικών εδρών. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την καθιέρωση ενός μικτού εκλογικού πολυσταυρικού συστήματος με υποχρεωτικό σταυρό στο κόμμα και τους βουλευτές επιλογής μας στο κομματικό ψηφοδέλτιο αλλά και την επί πλέον σταυροδοσία υποψηφίων βουλευτών δίχως σταυρό στο κόμμα που ανήκουν. 

Η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα για να εξέλθει από την τρικυμία – σε παράφραση βέβαια – που την οδήγησαν οι κομματικοί φανατισμοί, τα ρουσφέτια  και η διαφθορά. 

Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος του Ιωάννη Καποδίστρια. Στις 14 Απριλίου 1827 η Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας τον εξέλεξε με επταετή θητεία πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, θέση από την οποία ήρθε σε προστριβές με τους τοπικούς αξιωματούχους Αποτέλεσμα η δολοφονία του στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, στο Ναύπλιο, από τον Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη, που ήταν συγγενείς του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, σε αντίποινα της φυλάκισης του τελευταίου.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com