Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Ο Ερυθρός Σταυρός και οι Σαμαρείτες κοντά σε οικογένειες με προσφορά τροφίμων

Ρεπορτάζ: Γιάννη και Ηλία Κάκανου

Την καθιερωμένη φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη προσφορά εκτός τις άλλες δράσεις που προσφέρουν οι εθελοντές και εθελόντριες του περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Χανίων σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες, προετοίμασαν  τα ενεργά μέλη του με συγκέντρωση τροφίμων στα γραφεία τους. Τα τρόφιμα μετά από καταμέτρηση και διαλογή συσκευάστηκαν σε νάυλον τσάντες για να δοθούν σε εγγεγραμμένες και μη άπορες οικογένειες, αλλά και μοναχικούς ανθρώπους. 

Ο κ. Νίκος Γιαννακάκης 

Με δηλώσεις τους στο “Επαρχιακό φως” ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού  Νίκος Γιαννακάκης και ο αρχηγός των Σαμαρειτών Στέφανος Μαλαδάκης, υπογράμμισαν τα εξής: “ Όπως κάθε χρόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, έτσι και φέτος στηρίζουμε 450 οικογένειες εγγεγραμμένες που θα παραλάβουν την βοήθεια σε τρόφιμα και γλυκίσματα που συγκεντρώσαμε από προσφορές επαγγελματιών και εύπορων οικογενειών και άλλων συνανθρώπων μας” .επεσήμανε ο κ. Γιαννακάκης για να συνεχίσει τονίζοντας: “ Επί πλέον, όμως, επειδή έχουμε σημαντική βοήθεια από τον εξ Αθηνών πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιο Αυγερινό μπορούμε να βοηθήσουμε μεγαλύτερο από τον προαναφερόμενο αριθμό καθόσον υπάρχουν και πολλές οικογένειες μα και μοναχικοί άνθρωποι  που για κάποιο λόγο δεν θέλουν να φαίνονται εγγεγραμμένοι και τώρα με την σημερινή κρίση είναι αρκετοί. Από τρεις τουλάχιστον τσάντες με διάφορα τρόφιμα και γλυκά θα πάρουν όλοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του περιφερειακού τμήματος σε όλους τους επαγγελματίες των Χανίων και όχι μόνο καθώς και τον πρόεδρο μας στην Αθήνα για την σημαντική υποστήριξη τους. Καλά Χριστούγεννα και με το καλό να υποδεχτούμε το νέο έτος 2021 το οποίο ευχόμαστε να φέρει την κανονικότητα σε όλο τον πλανήτη” κατέληξε ο κ. Γιαννακάκης. 

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση τροφίμων στα Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού 

ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 

Με επίκεντρο και τόπο συγκέντρωσης τροφίμων από πολίτες και επιχειρήσεις, τον ξυλόφουρνο του Αγίου Νεκταρίου, έχοντας επικεφαλής της δράσης τον γνωστό επιχειρηματία αρτοποιό Στέφανο Μαλαδάκη, αρχηγό της ομάδας εθελοντών Σαμαρειτών του τοπικού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Χανίων, άρχισε χθες το απόγευμα  διανομή σε 70 οικογένειες στα Χανιά στον Πλατανιά και στον Αποκόρωνα. 

Από μεριάς του ο αρχηγός των Σαμαρειτών  Στέφανος Μαλαδάκης δήλωσε τα εξής: “Είμαστε εδώ με την υπαρχηγό Ιωάννα Μπουμπουκάκη και όλα τα τμήματα των εθελοντών Σαμαρειτών να δώσουμε ως συνέχεια της πρόσφατης δράσης του τοπικού τμήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού με πρόεδρο μας τον κ.  Νίκο Γιαννακάκη που είναι και σήμερα μαζί μας, ακόμα μία φιλανθρωπική δράση με την διανομή τροφίμων σε 70 οικογένειες εντός και εκτός Χανίων. Ευχαριστούμε για τις χορηγίες τις επιχειρήσεις όπως και τους απλούς ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που στήριξαν την προσπάθεια μας. Την παραμονή των Χριστουγέννων τώρα, το τοπικό τμήμα Χανίων του Ερυθρού Σταυρού θα κάνει για πρώτη φορά στα χρονικά διανομή έτοιμου φαγητού σε 170 οικογένειες μέσα στην πόλη. Ήταν μια πρόταση που κάναμε μαζί με την υπαρχηγό και εγκρίθηκε από τον πρόεδρο. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά με μια καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους τους ανθρώπους” τόνισε ο κ. Μαλαδάκης.    

Ο αρχηγός με την υπαρχηγό των Σαμαρειτών Στέφανος Μαλαδάκης και Ιωάννα Μπουμπουκάκη
Στιγμιότυπα από την φόρτωση των τροφίμων στα αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού για την διανομή σε σπίτια εντός και εκτός πόλεως 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com