Τετάρτη , 28 Φεβ 2024

Όνειρο θερινής νυκτός η ανάκαμψη της χώρας χωρίς ενότητα!

Την πιο κρίσιμη – μέχρι σήμερα – περίοδο του 21ου αιώνα διανύει η χώρα μας καθώς βάλλεται πολύπλευρα και επίμονα από τους φιλόδοξους… αόρατους ηγέτες της παγκοσμιοποίησης.

Την ίδια ώρα οι 300 αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού στη Βουλή, με επί πλέον και τους διορισμένους εξωκοινοβουλευτικούς, έχουν προσφέρει ελάχιστα ως κίνητρο για την ανάπτυξη της πατρίδας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία “διαφορετική” Βουλή, με λιγότερους “επαγγελματίες” πολιτικούς και περισσότερους εθελοντές, που όλοι μαζί να μην υπερβαίνουν τους 200.

Σε δύσκολες περιόδους από το μακρινό παρελθόν μέχρι σήμερα, η εθελοντική προσφορά (όπως π.χ. του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε πολέμους και ασθένειες, αλλά και πολλών άλλων ευαισθητοποιημένων ανθρώπων), αναδείχθηκε ως λειτούργημα.

Αυτό όμως  δεν έχει εκτιμηθεί στον βαθμό που θα έπρεπε από την πολιτεία, ώστε άνθρωποι με αγώνες και προσφορά στην κοινωνία, να κληθούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και στην πολιτική.

 Ο ρόλος της μεταπολιτευτικής περιόδου στη χώρα μας ενώ θα έπρεπε να ήταν προοδευτικός, με αγαστή συνεργασία κυβερνήσεων και κομμάτων, έχει αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων με εξαίρεση ορισμένα “φωτεινά” διαλείμματα που έκαναν τον λαό να αισιοδοξεί για καλύτερες μέρες.

Η σημερινή κυβέρνηση μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα, οφείλουν να εκτιμήσουν, όσο ακόμα είναι νωρίς, τον μέγα εθνικό κίνδυνο που απειλεί την χώρα και τον πληθυσμό της το μεταναστευτικό ζήτημα και η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Την λύση στο πρόβλημα δεν θα την δώσει μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση όπως ακούγεται, αλλά η σύμπνοια και ο πατριωτισμός, που οφείλουν να έχουν όλοι οι Έλληνες. 

Γιάννης Η. Κάκανος 

Σημείωση σύνταξης:

Πάνω: Το αρχικό άρθρο μας από το 2001 για τους μετανάστες στην Ελλάδα που είχε δημοσιευθεί σε όλες τις τοπικές εφημερίδες. Κάτω: Μεταγενέστερα άρθρα στην ιστοσελίδα μας.

https://eparxiakofos.gr/mia-stalitsa-i-ellada-ston-pagkosm/Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com