Δευτέρα , 27 Μάϊος 2024

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Ορκωμοσία νέων εθελοντών, βραβεύσεις και προαγωγές Ερυθρού Σταυρού – Τμήμα Χανίων

  

Με κατάμεστη από κόσμο την αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων πραγματοποιήθηκε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου η ορκωμοσία 64 δοκίμων εθελοντών στο Τμήμα Χανίων του Ερυθρού Σταυρού, ενώ παράλληλα έγιναν 73 απονομές προαγωγών, βαθμών, διακρίσεων και βραβεύσεων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός. Παρέστησαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Χανίων Στέλιος Καλαϊτζάκης, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου  Δαμασκηνού και εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κουδουμνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμαρχος Αποκορώνου  Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ενώ απέστειλαν χαιρετισμό οι βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Διγαλάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης.  

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα και ευχαριστίες από την Ρούλα Σκαράκη Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων και συντονίστρια της εκδήλωσης, λέγοντας: “Σας καλωσορίζουμε στην τελετή υπόσχεσης εθελοντών Τομέα Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού..”, για να ακολουθήσουν οι παρακάτω χαιρετισμοί. 

Ο πρόεδρος Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Χανίων Στέλιος Καλαϊτζάκης τόνισε: “ Η αποψινή εκδήλωση έχει πανηγυρικό χαρακτήρα διότι αφενός συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Περιφερειακού Τμήματος  Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αφετέρου σήμερα θα δώσουν την υπόσχεση του εθελοντή 64 δόκιμοι εθελοντές και σε άλλους 73 θα απονεμηθούν προαγωγές βαθμών και διακρίσεις…”.  

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός σημείωσε, μεταξύ άλλων τα εξής: “ Είμαστε υπερήφανοι γιατί σήμερα πράγματι η μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απανταχού βεβαίως της Ελλάδος ενισχύεται με 64 νέες εθελόντριες με 64 νέους εθελοντές. Και αυτό για εμάς είναι το μέγιστο διότι Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν θα υπήρχε χωρίς τις εθελόντριες και τους εθελοντές. Πρόσφατα η 28η Οκτωβρίου, μας υπενθύμισε και το τονίζω αυτό γιατί ο πολύς κόσμος αγνοεί, δεν γνωρίζει και φταίμε κι εμείς, δεν έχουμε προβάλει αυτή τη μεγάλη μοναδική ιστορική παρακαταθήκη, μοναδική ιστορική διαδρομή, μοναδική ιστορική κληρονομιά. Μας θύμισε λοιπόν το μεγάλο έπος του 1940 – 41 όταν εκατοντάδες εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν τον εαυτό τους θυσία ολοκαύτωμα στον φλογοβόλο βωμό της ελευθερίας του πατριωτισμού, της φιλοπατρίας του ερυθροσταυρισμού, της κοινωνικής προσφοράς. Δεν πρέπει να ξεχνούμε λοιπόν, αυτή την ιστορία, δεν πρέπει να φανούμε αν άξιοι αυτής της μοναδικής κληρονομιάς, αντίθετα πρέπει να τιμήσουμε αυτή την πορεία των λαμπρών αυτών των υπέροχων ανθρώπων που με τις ανεξίτηλες, ανιδιοτελείς πράξεις και ενέργειές τους λάμπρυναν και κατέθεσαν την ιστορική διαδρομή αυτού του έθνους…”.

Ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες για την έμπρακτη υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στην περιφέρεια του   επισημαίνοντας ότι “ στηρίζοντας τα τοπικά τμήματα, στηρίζετε όλη την κοινωνία και όλη την Ελλάδα και αυτό νομίζω είναι πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό. Ευχόμεθα να έχετε υγεία και δύναμη να συνεχίζετε  αυτή την προσφορά σας…”.  

Εκ μέρους του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού ο πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Χριστοδουλάκης υπογράμμισε: “ Σας μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνού αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που είχε δεν μπόρεσε να βρεθεί ανάμεσά μας  ενώ ήθελε πάρα πολύ να βρισκόταν στην σημερινή τελετή…”.  

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τόνισε: “Είναι τόσο μεγάλη η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού κι εδώ στην τοπική κοινωνία. Είμαστε σήμερα εδώ στη γιορτή της ορκωμοσίας των νέων μελών που δείχνει ότι η βοήθεια αυτή και η αρωγή θα έχει συνέχεια και αυτό είναι το σημαντικό…”. 

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε: “ Κανείς τόπος δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος εάν του λείπει ο εθελοντισμός. Εσείς λοιπόν για τον εθελοντισμό έχετε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Και για εμάς στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτά τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά απαραίτητα…”.  

Διαβάστηκαν χαιρετισμοί από απουσιάζοντες βουλευτές Χανίων. 

Βασίλης Διγαλάκης: “ Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους της ανιδιοτελούς προσφοράς, τις γυναίκες και τους άνδρες  κάθε ηλικίας που προτάσσουν την αλληλεγγύη  και αποφασίζουν είτε μεμονωμένα είτε ως μέλη μιας μεγάλης οικογένειας όπως ο Ερυθρός Σταυρός να είναι παρούσες και παρόντες άμεσα όποτε και αν χρειαστεί στην πρώτη γραμμή…”. 

Ντόρα Μπακογιάννη: “Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις επιβάλλουν την παρουσία μου στην Αμερική. Σε μια εποχή που βιώνουμε έντονα την ανθρωπιστική κρίση ο εθελοντισμός αποτελεί μείζονα παράγοντα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής..”. 

Μανούσος Βολουδάκης: “Ευρισκόμενος στην Αθήνα δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ. Ο Ερυθρός Σταυρός διαχρονικά με την πλούσια κοινωνική του προσφορά βρίσκεται με αγάπη δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη μέσα από το πρόσωπο των εθελοντών…”.           

Ο τελευταίος χαιρετισμός ήταν από τον Χαράλαμπο Κουκιανάκη δήμαρχο Αποκορώνου ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχή για την περίοδο που είχε διατελέσει αντινομάρχης Χανίων, λέγοντας: “ Όταν ήμουν υπεύθυνος στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, υπηρέτησα μαζί με τους εθελοντές κι ένιωσα πραγματικά άνθρωπος, πέρνωντας δύναμη από τη δύναμη της ψυχής την οποία διέθεταν. Είναι άνθρωποι που βιώνουν την καθημερινότητα και μας κάνουν να γινόμαστε πιο ανθρώπινοι, να ενστερνιζόμαστε τα ανθρώπινα ιδεώδη και να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο…”.  

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απονομή πτυχίων εθελοντών, την υπόσχεση εθελοντών με αντιφωνήσεις για το κάθε ένα από τα τρία Τμήματα, την απονομή προαγωγών, βαθμών, διακρίσεων, βραβεύσεις και τέλος τον Εθνικό Ύμνο από όλους. Το τέλος της τελετής διαδέχθηκε μικρή δεξίωση με διάφορα κεράσματα. 

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com