Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Eπισημάνσεις με μικρά σχόλια για τα Χανιά μας

Μια διαχρονική συνήθεια που κάνει την πόλη μας άσχημη και πολλές φορές επικίνδυνη σε ορισμένα σημεία, αποτελεί η αδιαφορία ορισμένων πολιτών για κάθε αρνητική εικόνα  που αντικρίζουν και την προσπερνούν.  
Στη σημερινή ανάρτηση απαθανατίσαμε εικόνες τις οποίες όπως πάντα σχολιάζουμε καλόπιστα. 
Γράφουν οι Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ 

Για τα πεύκα νότια του δικαστικού μεγάρου και της αντιπεριφέρειας αναφερθήκαμε αρκετές φορές. Τελευταία ήταν με το πρόσφατο νοικοκύρεμα που τους έγινε, κλάδεμα και κόψιμο κορμών, για όσα είχαν ξεραθεί και παρέμεναν άσχημα και επικίνδυνα. 
Κι ενώ στην νοτιοδυτική πλευρά… ξέχασαν την πιο επικίνδυνη κατάσταση με ένα πεύκο που είχε γύρει στηριζόμενο στον ιστό ενός φωτιστικού σώματος, επιτέλους το θυμήθηκαν και επέστρεψαν. Οι φωτογραφίες ( 1 και 2) δείχνουν πώς ήταν πριν και πως είναι τώρα που έγινε η απαραίτητη παρέμβαση. 


 ΠΕΡΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ 

Αμέτρητες φορές προβάλλαμε άσχημες καταστάσεις σε διάφορους δρόμους της πόλης με άλλους να στερούνται παντελώς πεζοδρόμησης και άλλους να έχει τα χάλια της ή να υπάρχει τμηματικά. 

Ενδεικτικά λοιπόν, προβάλλουμε για άλλη μια φορά την κεντρική οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου (φωτ. 3) της οποίας ένα μεγάλο τμήμα ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα και δόθηκε στην κυκλοφορία. Το πρόβλημα, όμως της έλλειψης πεζοδρομίων είναι το μεγάλο πρόβλημα της, όπως άλλωστε συμβαίνει και για τους επί πλέον άλλους δύο δρόμους, Δημητρίου Μιχελογιάννη στον Άγιο Ιωάννη (φωτ. 4) και Νικολάου Μουντάκη από την συμβολή της με την Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Καλικά (φωτ. 5 και 6) 

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΓΕΡΑΝΟΣ 

Στο πνεύμα των αγίων ημερών και το λιμανάκι της Νέας Χώρας με μια πρωτότυπη φωταγώγηση ενός ορθογωνίου παραλληλογράμμου κρεμασμένο από τον γάντζο του ανενεργού σκουριασμένου ανυψωτικού γερανού που έχει εγκατασταθεί πάνω από 12 χρόνια – όπως μας είπε μια παρέα ηλικιωμένων ψαράδων – χωρίς να έχει λειτουργήσει ακόμα.

9

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΚ 

Η κακή συνήθεια ορισμένων ατόμων να θέλουν να μουτζαλώνουν τοίχους, πινακίδες με ονομασίες οδών και πινακίδων του Κ.Ο.Κ. όπως συμβαίνει στην γωνία των οδών Δημητρίου Μιχελογιάννη και Μιχ. Μέφα (φωτ.9) με τις πινακίδες (Ρ-2) και (Ρ-28) αποτελεί μεγάλη ντροπή και θέτει σε κίνδυνο τους οδηγούς που χρησιμοποιούν την οδό.  

10

ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ 

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά αμέτρητες είναι οι φορές που προβάλλαμε επικίνδυνες καταστάσεις με άλλα παρτέρια στα πεζοδρόμια να έχουν ακλάδευτους τους θάμνους και να μην μπορεί κανένας να περάσει και άλλες όπως συμβαίνει με την συγκεκριμένη κατάσταση (φωτ 10) σε ένα παρτέρι της οδού Δημητρίου Μιχελογιάννη να έχει κοπεί ο κορμός του δέντρου και να προεξέχει εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους σε περαστικούς.

ΑΡΓΟΠΟΡΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ 

Για την καθίζηση τμήματος της εθνικής οδού αμέσως μετά την διασταύρωση για τα Μεγάλα Χωράφια έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης… Κι ενώ οι εργασίες δείχνουν να τελειώνουν, αν δεν επιταχυνθούν, όσοι οδηγούν από και προς τα Χανιά και το Ρέθυμνο θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούνται και στο νέο έτος!  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com