Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Μια παράνομη χωματερή μετατρέπεται σε περιβόλι στις Καλύβες (Και βίντεο)

Την αισθητική αποκατάσταση ενός υπαίθριου χώρου που είχε καταντήσει σε ανεξέλεγκτη χωματερή κάτω από τον ανισόπεδο οδικό κόμβο της εθνικής οδού από και προς την κωμόπολη των Καλυβών και άλλων χωριών, μετατρέπει από χθες  ο Δήμος Αποκορώνου  ομορφαίνοντας την περιοχή με δενδροφυτεύσεις 120 εσπεριδοειδών δένδρων.  

Στον τόπο των εργασιών καθαρισμού και δενδροφύτευσης συναντήσαμε τον ίδιο τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη μαζί με τον πρόεδρο του τοπικής Συμβουλίου Καλυβών Σταύρο Χατζηδημητρίου και τον επικεφαλής του συνεργείου καθαριότητας της δημοτικής περιφέρειας Μανώλη Φραγκεδάκη να βοηθούν τους εργάτες φυτεύοντας και αυτοί διάφορα δένδρα.

Για την δράση αυτή ο δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε στα «Χ.ν.» τα εξής: « Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας αποκατέστησε το χώρο που ανεξέλεγκτα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις εναπόθεταν ογκώδη αντικείμενα οι πολίτες και αφού περίφραξε τον χώρο,  δενδροφύτευσε 120 οπορωφόρα δέντρα όλων των ποικιλιών με απώτερο στόχο να  δημιουργηθεί σύντομα ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα ονομαστεί «Κήπος της Εδέμ» του δήμου μας και για  όλα αυτά τα δένδρα θ’ ακολουθήσουν  «υιοθεσίες»  από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Καλυβών την 6η Ιουνίου 2020, που εορτάζεται η  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στοχεύοντας έτσι στην ενδυνάμωση της κουλτούρας πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος». Συνεχίζοντας ο κ Κουκιανάκης  επεσήμανε: «Στόχος μας είναι η δημιουργία χώρου αναψυχής, ενώ με τις «υιοθεσίες» δέντρων από τους μαθητές και μέσα από την εκπαίδευσή τους να επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να τονιστεί η ουσιαστική συμβολή του δήμου μας  για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθόσον» τόνισε με έμφαση « η ρύπανση του περιβάλλοντος πηγάζει κατά πολύ από την αδιαφορία μας και η περιβαλλοντική υποβάθμιση οφείλεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά που οδηγεί στην έλλειψη πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος και η ΕΥΘΥΝΗ  για καθαρό περιβάλλον και πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, μας αφορά ΟΛΟΥΣ, ούτως ώστε να δείχνουμε στα παιδιά μας το σωστό δρόμο με ότι αυτό συνεπάγεται στο τι παραδίδουμε στις επόμενες γενιές» για να καταλήξει  τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) , ενώ τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Εν κήπω»  Θρασύβουλο Μπολάκη για τη δωρεά των δέντρων και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Έξυπνα Συστήματα» Μιχάλη Κωσταριδάκη για τη δωρεά του φυτοχώματος.

Έχεις και ΕΣΥ ΕΥΘΥΝΗ για καθαρό τον ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ» κατέληξε ο κ. Κουκιανάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυβών κ. Σταύρος Χατζηδημητρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην δημοτική Αρχή του Αποκόρωνα και ιδιαίτερα στον δήμαρχο κ. Κουκιανάκη, «για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν εδώ σε αυτό το σημείο του οδικού κόμβου των Καλυβών φτιάχνοντας αυτό το ωραίο έργο φυτεύοντας οπορωφόρα δένδρα και που θα έχει έναν πολύ ωραίο αντίκτυπο για το μέλλον των Καλυβών».

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com