Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Απόδραση στην παραλία του Κουταλά στο Κόκκινο χωριό

Η εβδομαδιαία απόδραση μας από τα Χανιά αυτή τη φορά ήταν η μικρή παραλία του Κουταλά με τον γραφικό κολπίσκο στην άκρη του Ακρωτηρίου Δρέπανος, περιοχή του Κόκκινου χωριού του Δήμου Αποκορώνου. 

Το Κόκκινο χωριό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 272 κατοίκους. Σήμερα, όμως, οι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τους 150 αλλά μαζί με τους ξένους που έχουν αγοράσει περιουσίες και χτίσει σπίτια, είναι πολλοί περισσότεροι και όλοι μαζί, ντόπιοι και ξένοι, έχουν αναπτύξει μεταξύ τους δυνατά αισθήματα φιλίας που έχουν κάνει το παλιό χωριό ν’ αλλάξει εικόνα, αποκτώντας αξιόλογη τουριστική υποδομή. Η χιλιομετρική απόσταση του Κόκκινου χωριού από τα Χανιά είναι 29 χιλιόμετρα και το υψόμετρο του ανέρχεται στα 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.  

Από το χωριό αμέσως μετά αρχίζει μία κατηφορική διαδρομή η οποία έχει μήκος δύο χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα τετρακόσια μέτρα περίπου  προς το τέλος που είναι η μικρή πλατεία του κολπίσκου με την βοτσαλωτή παραλία, έχει τσιμεντοστρωθεί, ενώ η υπόλοιπη διαδρομή παραμένει με άσφαλτο. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη αλλά ο βυθός έχει μικρές πλακούρες και χρειάζεται προσοχή.   

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη, καταγράψαμε την δήλωση του ως εξής: “ όταν ο Θεός είχε κέφια έπλασε τον Αποκόρωνα. Ο πανέμορφος αυτός ευλογημένος τόπος με τις πλούσιες εναλλαγές στη φύση, κατακλύζεται και από πανέμορφες παραλίες. Μία από αυτές είναι και η παραλία του Κουταλά στο Κόκκινο χωριό, στην άκρη του Ακρωτηρίου Δρέπανος με τον ιστορικό παλαιό λιθοχτιστο Φάρο”. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Τηλέφωνο: +30 690 602 0120

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com