Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Κοπή βασιλόπιτας Ροταριανού Ομίλου με επίκεντρο την οικονομία

Τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας καθώς και των υπαρκτών οικονομικών προβλημάτων μέσα στην Ευρώπη αναλύθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ροταριανού Ομίλου Χανίων. 

Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης Παντελής Πετσετάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 2020 μέχρι σήμερα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Υφεσιακές είναι οι πρώτες ενδείξεις του έτους για την οικονομία της Ευρωζώνης, με τη Γερμανία να θεωρείται ο ασθενής της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα έχει μία μοναδική ευκαιρία να ξεχωρίσει ξανά μέσα στο 2024, επιτυγχάνοντας ρυθμό ανάπτυξης πολύ υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σήμερα, το ελληνικό ΑΕΠ αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης, έχοντας ξεπεράσει κατά 5,8% το επίπεδο που βρισκόταν πριν την πανδημία, όταν η Γερμανία μετά βίας το φτάνει και η Ευρωζώνη συνολικά το ξεπερνά κατά 3,3%. Οι προβλέψεις των ξένων επενδυτικών οίκων και διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ, τοποθετούν την ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ μεταξύ 2% και 3% το 2024, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί σε επίπεδο Ε.Ε. στο 1,3% και σε επίπεδο Ευρωζώνης στο 1,2%”. 

Για την εκδήλωσή τους μίλησε στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος του 1ου Ροταριανού Κοινοτικού Σώματος Ελλάδος εις Αζωγυρέ Σελίνου Χανίων Ευτύχιος Κουκουτσάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “ Απόψε πραγματοποιούμε για πρώτη χρονιά την ετήσια εκδήλωση μας για κοπή της βασιλόπιτας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χανίων για διευκόλυνση των μελών μας ανταλλάσσοντας ευχές για το 2024.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουκουτσάκης, επεσήμανε πως η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων με το 1ο Ροταριανό Κοινοτικό Σώμα εις Αζωγυρέ Σελίνου Χανίων και όπως όλες οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στην σύσφιξη των σχέσεων του Ομίλου με τον λαό της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της πόλης  κυρίως όπου πραγματοποιείται κατά πλειοψηφία η πλούσια διαρκής φιλανθρωπική δραστηριότητα μας. Χρόνια πολλά με υγεία και το 2024 να είναι ένας χρόνος δημιουργικός προς όφελος όλων μας”.   

Ηλίας Ι. Κάκανος     

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com