Τρίτη , 27 Φεβ 2024

Δημοκρατία δεν σημαίνει ασυδοσία…

Στα απίστευτα κι όμως αληθινά που συμβαίνουν με τόση συχνότητα στιγματίζοντας τη χώρα μας όπου “γεννήθηκε” η δημοκρατία και που με την σημαντική γεωστρατηγική θέση που κατέχει στον παγκόσμιο χάρτη, έπρεπε να είχε μετασχηματιστεί σε ένα κράτος δικαίου με αξιοκρατία. Απεναντίας, όμως κάνει πρωταθλητισμό σε όλες τις μορφές διαφθοράς από το ένα μέχρι το άλλο άκρο της επικράτειας. 

Κι ενώ το πολίτευμα της Δημοκρατίας αναμφισβήτητα αποτελεί την αρτιότερη μορφή οργάνωσης στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση και τον δημοσιοϋπαλληλικό τομέα, η παιδεία είναι ελλιπής. Ο θεσμός του σχολείου πρέπει να διαμορφώνει υπεύθυνους ανθρώπους με ενάρετο ήθος για να είναι στο μέλλον εν δυνάμει πολίτες, δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αιρετοί για σωστή διακυβέρνηση των κοινωνιών και της χώρας με αδέκαστη δικαιοσύνη ώστε να προοδεύσουν και να ευτυχήσουν άτομα και κοινωνίες.     

Σήμερα, δυστυχώς, συνεχίζονται οι παλιές… συνταγές από όλα τα κόμματα εγκλωβίζοντας τον λαό σε κομματικοποίηση, με αποτέλεσμα την αδιαλλαξία και τον φανατισμό διαιωνίζοντας έτσι μίση και πάθη που προκαλούν αναρίθμητα  κρούσματα διαφθοράς επώνυμων και άγνωστων ανθρώπων, πολλά των οποίων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και ο δημόσιος τομέας επιβάλλεται όπως πάψουν να  λειτουργούν υπεράριθμα, αναχρονιστικά, γραφειοκρατικά και ανεξέλεγκτα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της ουσιαστικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αν θέλουμε να νοικοκυρευτεί η πατρίδα ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα παραθέτουμε αντιαισθητικές εικόνες που θίγουν την πόλη μας με μουτζουρώματα και συνθήματα. Και δεν συμβαίνουν μόνο εδώ αλλά σε όλη τη χώρα. 

Περισσότερα περί κρατικής διαφθοράς θα μελετήσετε σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις μας που θα δείτε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.  

Γιάννης Η. Κάκανος  

  Σημείωση: Το άρθρο μας μεταβιβάστηκε σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Δημοσιογράφων που είμαι μέλος, στους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον Άρειο Πάγο.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com