Τετάρτη , 28 Φεβ 2024

Στο επίκεντρο ξανά η υπόθεση του κακοποιημένου ΑμεΑ Γιάννη

Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Κωνσταντίνο Γιαννουλάκη

Στα “κακώς κείμενα” που ταλανίζουν, κυρίως, τη δημόσια ζωή της χώρας συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του άτυχου κακοποιημένου από την παιδική ηλικία ΑμεΑ Γιάννη, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά. 

Στις 29 Φεβρουαρίου επίκειται στο Εφετείο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, θέτουμε δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα:

Ο άτυχος Γιάννης φιλοξενείται σε στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης του παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο αρνήθηκε στις 13 Απριλίου 2023 συνάντησή μας, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου “Φίλοι ΑμεΑ Δήμου Πλατανιά”, Κωνσταντίνου Γιαννουλάκη καθώς και την παραλαβή του χρηματικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί στον κουμπαρά αγάπης.

Παράλληλα το Κέντρο δεν έχει απαντήσει ακόμα σε έγγραφη σύσταση με αριθ. πρωτ. 335269/30761/2023 από 24 Ιουνίου 2023 που τους απεστάλη από τον Συνήγορο του Πολίτη στον οποίο προσέφυγε το Σωματείο. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; 

Στην επικείμενη εκδίκαση των κατηγορουμένων στις 29 Φεβρουαρίου 2024 το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας θα έχει ορίσει δεύτερο δικηγόρο υποστήριξης του άτυχου Γιάννη ή θα αρκεστεί στον ίδιο που είναι και “συγγενής” πρώην παράγοντα της Δομής;   

Ο κουμπαράς αγάπης που τοποθετήθηκε σε καφετέρια της πόλης

Περισσότερα για την υπόθεση αυτή στις παρακάτω προγενέστερες αναρτήσεις μας.

Γιάννης Η. Κάκανος μη επαγγελματίας δημοσιογράφος.  

8 σχόλια

 1. Κωνσταντίνος

  Πολλά συγχαρητήρια που δεν αφήνετε αυτή την υπόθεση να ξεχαστεί…..

 2. Κωνσταντίνος

  Παράλληλα το Κέντρο δεν έχει απαντήσει ακόμα σε έγγραφη σύσταση με αριθ. πρωτ. 335269/30761/2023 από 24 Ιουνίου 2023 που τους απεστάλη από τον Συνήγορο του Πολίτη στον οποίο προσέφυγε το Σωματείο. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση;
  Δεν προσέφυγε το σωματείο στον συνήγορο του πολίτη αλλά προσέφυγε ο γενικός γραμματέας του σωματείου στον συνήγορο του πολίτη για λόγους διαφάνειες και νομιμότητας ….Ο δε γενικός γραμματέας του σωματείου έχει ενημερώσει και την εισαγγελία εφετών Κρήτης….

 3. ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

  Αγαπητέ Γιάννη,
  η Δομή που φιλοξενεί το άτυχο και απροστάτευτο παιδί ίσως τώρα με την έκταση που πήρε το άρθρο σου αλλάξει τον προηγούμενο ή διορίσει και δεύτερο δικηγόρο. Τώρα όσον αφορά το Σωματείο, θεωρώ πως είναι άμεσης προτεραιότητας η επανασύσταση του ούτως ώστε να υπάρχει συλλογική δράση. Ο Θεός να βοηθήσει ούτως ώστε να επαναληφθεί η προηγούμενη δίκη στο Ρέθυμνο και οι τιμωρίες να είναι πολύ αυστηρές.

  • Τώρα έχει έρθει ένας Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης και θα δρομολογηθούν πολλά… Σας ευχαριστώ πολύ για την θαυμάσια κριτική σας και όπως είπατε ο Θεός να βοηθήσει γιατί εδώ ένα “σωρό” τύποι με θέσεις και αξιώματα ανήκουν αλλού…

 4. Παναγιωτης Τερπάνδρου Ζαχαριου

  Από κόσκινο πρέπει να περνούν όσοι έχουν σχέση με τέτοια ιδρύματα ως προς την παιδεία, ποιόν και ψυχολογία. Εύγε δια την ανάδειξη του θέματος κύριε Κάκανε. Αισχρόν εστι το σιγάν.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com