Πέμπτη , 23 Μάϊος 2024

Η Ελλάδα ν’ ανορθωθεί με αλλαγές στο Σύνταγμα

Οι εικόνες είναι από τη σελίδα στο Facebook του φίλου Αθανασίου Κυρκώστα

Το Σύνταγμα που ισχύει στη χώρα μας είναι το Σύνταγμα του 1975, όπως αναθεωρήθηκε το 1986, το 2001 και το 2008. Το Σύνταγμα του 1975 είναι το Σύνταγμα της μεταπολίτευσης, που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας πολιτικής περιόδου για τη χώρα, καθώς έθεσε τα θεμέλια της ομαλότητας και αποτύπωσε τη βούληση του ελληνικού λαού να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. 

Την αποκατέστησε όμως ή την… αιχμαλώτισε, καθιστώντας την ανήμπορη να αντιδράσει μετά από τόσα… εκλογομαγειρέματα;  

Πέρασαν 11 χρόνια από την ψήφιση του Συντάγματος του 1975 για να αναθεωρηθεί το 1986 και άλλα 15 για την επόμενη αναθεώρηση του 2001 και 7 χρόνια στη συνέχεια  για την τρίτη και τελευταία μέχρι σήμερα αναθεώρηση που έγινε το 2008. Από τότε δεν υπήρξε άλλη αναθεώρηση και είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει άμεσα με πολλές και ουσιαστικές καινοτόμες τροποποιήσεις που θα ωφελήσουν το δημόσιο συμφέρον. 

Η Ελλάδα του μέλλοντος χρειάζεται δύο κόμματα και ένα μικρό λειτουργικό κοινοβούλιο με ανώτερη δύναμη 200 αντιπροσώπους του λαού στη βουλή μαζί με 16 βουλευτές Περιφέρειας στις 13 Περιφέρειες. Ουδείς να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για 4η τετραετία. Οι υποψήφιοι βουλευτές να έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους έχοντας ολοκληρώσει, αν είναι άνδρες, την στρατιωτική τους θητεία.

Με δύο κόμματα και ένα δίκαιο, όπως έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα, μικτό εκλογικό σύστημα, να πορευτεί η Ελλάδα στον δρόμο της ειρήνης, της καινοτομίας και της δικαιοσύνης. 

“Νέα Δημοκρατική Ελλάδα” και “Σύγχρονη Πολιτική Αναγέννηση” π.χ. θα ήταν ότι καλύτερο να έχουν ως ονομασία τα δύο μελλοντικά κόμματα .  

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com