Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

ΑΠΟ ΤΟΠΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΒΟΛΙΑ-Ποσότητες από λάσπες απέκλεισαν τα μεσάνυχτα την συγκοινωνία στη σήραγγα

Άλλον ένα Χειμώνα με αυξημένη την επικινδυνότητα θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν όσοι πηγαινοέρχονται στα Εννιά Χωριά του δήμου Κισάμου αλλά και στο Σέλινο εφόσον επιλέγουν την διαδρομή μέσα από την ιστορική σήραγγα του μικρού φαραγγιού μεταξύ Τοπολίων και Κατσοματάδω καθόσον τα έργα αποπεράτωσης της παρακαμπτηρίου οδού, παραμένουν στάσιμα με προκληθείσες σε αυτά αρκετές ζημιές εξαιτίας της αδιαφορίας που έχουν δείξει εδώ και τόσα χρόνια οι αρμόδιοι.  

Με αφορμή την προ αλλά και μεταμεσονύχτια χθεσινή βροχόπτωση στην περιοχή της σήραγγας, αμέσως μετά την δυτική είσοδο – έξοδο της προς Κατσοματάδω, οι λάσπες που συγκεντρώθηκαν μαζί με τα νερά της βροχής στάθηκαν  εμπόδιο στην κυκλοφορία. Άμεσα κινήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κισάμου για τον καθαρισμό του κεντρικού και μοναδικού δρόμου επικοινωνίας με πολλά κοντινά και μακρινά χωριά της δημοτικής πλέον περιφέρειας. Κι ενώ το συγκεκριμένο σημείο είναι προβληματικό κάθε φορά που βρέχει, γεμίζοντας το τούνελ με νερά, δεν έχει μεριμνηθεί η κατασκευή ενος οχετού ούτως ώστε να πέφτουν μέσα τα νερά από την απόκρημνη πλαγιά του βουνού και να καταλήγουν στο ποταμό του φαραγγιού.

Η τοποθέτηση του ισχυρού πλέγματος που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος της απόκρημνης βουνοπλαγιάς παράλληλα με την σωστή εργασία διερεύνησης της από ειδικούς τεχνίτες οι οποίοι το έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή εξουδετερώνοντας κάθε επικίνδυνη πέτρα που ήταν έτοιμη να κατολισθήσει, απέδωσε, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι εξουδετερώθηκε ο κίνδυνος αφού είναι απρόβλεπτες οι ζημιές που μπορούν να προκληθούν με μια ισχυρή πολύωρη καταιγίδα. 

Από την μετάβαση μας στην περιοχή απαθανατίσαμε επικίνδυνα σημεία τόσο μέσα στα Τοπόλια με τον στενό κεντρικό δρόμο που στερείται ακόμα και πεζοδρόμησης, όσο και πριν από αυτό το χωριό για όσους έρχονται από το Βουλγάρω ή άλλες περιοχές όπου μια επικίνδυνη καθίζηση που είχε προκληθεί τον Φεβρουάριο του 2019 παραμένει ανεπισκεύαστη. Στα Περβόλια τώρα του ίδιου Δήμου αμέσως μετά την συμβολή του κεντρικού δρόμου για το χωριό μία απόσταση 250 περίπου μέτρων χρήζει άμεσης τοποθέτησης στηθαίου ασφαλείας καθώς και αποπεράτωσης μίας ακόμα επισκευής από την θεομηνία του 2019. Οι κάτοικοι του χωριού όταν οδηγούν τα αυτοκίνητά τους κάθε Χειμώνα και επικρατεί ομίχλη ή έχει σκεπαστεί ο δρόμος με χιόνια κινδυνεύουν να πέσουν στον γκρεμνό. Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα με σύντομες λεζάντες. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος    

      

Πριν από τα Τοπόλια η καθίζηση που προκλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019
Η αρχή και το τέλος της παρακαμπτήριου οδού που έχει… βαλτώσει!
Πανοραμική άποψη με τα Περβόλια που υπάρχει το Μουσείο – Αρχηγείο του Αναγνώστη Σκαλίδη και κάτω ο στενός χωρίς προστατευτικά στηθαία δρόμος από και προς το χωριό!
Ο ποταμός χωρίς γέφυρα στην περιοχή μεταξύ Κατσοματάδω και Μύλοι, δεν επιτρέπει κάθε Χειμώνα την επικοινωνία με την άλλη πλευρά…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com