Σάββατο , 2 Μαρ 2024

Αναγκαίος ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και δικαιοσύνης

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος  υπαστυνόμος Β’ ε.α.  δημοσιογράφος μη επαγγελματίας – τακτικός συνεργάτης στα “Χανιώτικα νέα”. 

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας εξακολουθούν εδώ και χρόνια να “εξευτελίζουν” το κράτος και δυστυχώς αν δεν υπάρξουν αυστηρές τιμωρίες για όλους τους ενόχους, άσχετα με τις θέσεις και τα αξιώματα που κατέχουν στην πολιτική ζωή ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η χώρα δύσκολα θα σωθεί.

Ανέκαθεν υπήρχε κορεσμός από υπαλλήλους στο δημόσιο, με χιλιάδες εξ αυτών να έχουν διοριστεί με “πλάγια” μέσα. 

Ανέκαθεν λειτουργούσε το ελληνικό κοινοβούλιο με τον ανώτατο αριθμό εκλεγμένων αντιπροσώπων. 

Ανέκαθεν οι κυβερνήσεις εφάρμοζαν εκλογικές νομοθεσίες ενισχυμένης αναλογικής “ραμμένες στα μέτρα τους” αντί ενός εθνικού μικτού εκλογικού συστήματος. 

Αναμφισβήτητα, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής είναι το πιο τίμιο. Δυστυχώς, όμως, το εκλογικό σώμα της χώρας μας δεν έχει την κατάλληλη παιδεία για να το αποδεχθεί και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις επικείμενες εθνικές εκλογές όπου ο περισσότερος κόσμος θα προτιμήσει να απέχει…  

Ανέκαθεν η εκ των έσω κρατική διαφθορά κυριαρχεί.

Είναι καιρός να μπει ένας φραγμός, μια προστατευτική ασπίδα, αρχής γενομένης με περιορισμούς μείωσης θέσεων στο κοινοβούλιο και σε όλους τους τομείς του δημοσίου, με διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία και την ελληνική δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να υπάρξει μελλοντικά μια δημοκρατική χώρα αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες και τα αποκαΐδια της ρουσφετολογίας των…ισοβίων πολιτικών μας, αν δεν πετύχουμε “ηθική απολύμανση” σε όλους τους τομείς του δημοσίου και της πολιτικής.  

Περισσότερα σε πρόσφατα αλλά και παλαιότερα άρθρα μου που θα διαβάσετε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com