Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

ΓΙΑ ΤΟ 2023 – Επιβάλλονται μεγάλες ανατροπές

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος

Πολλά δεινά έχει επιφέρει στο ελληνικό κράτος, σε κοινωνίες και οικογένειες η διχόνοια που ξεκίνησε με την άνανδρη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και έκτοτε ρίζωσε για τα καλά.

Δυστυχώς οι νέοι μας, αγνοούν στην πλειοψηφία τους τα πεπραγμένα ακόμα και της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Και γι΄ αυτήν την κατάσταση, την ευθύνη φέρει η ίδια η Πολιτεία. Μια πολιτεία “βυθισμένη” στον κομματισμό και τη διαφθορά με έξαρση στα χρόνια της μεταπολίτευσης, κυρίως επί των ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και από το 2019, τον Χανιώτη πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.     

Υπό αυτές τις συνθήκες και παρακαλώντας για ρουσφέτια ή τιμώντας δια της ψήφου μας τα ίδια και τα ίδια πολιτικά πρόσωπα με ισόβια κοινοβουλευτική διαδρομή, ή απογόνους των ολίγων πολιτικών τζακιών, δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν τα πράγματα.

Επιβάλλεται να αλλάξουν πολλά στη χώρα της “αδιαφορίας και της ισοπέδωσης των πάντων”,  σε παράφραση βέβαια, χτίζοντας μια νέα ισχυρή  Ελλάδα χωρίς κομματικό φανατισμό, με αδέκαστη δικαιοσύνη και κλήρο που να μην ενέχονται σε σκάνδαλα και άλλες παραβατικές συμπεριφορές. Να εκλείψουν αναχρονιστικές νομοθεσίες, η δαιδαλώδης και παράνομη γραφειοκρατία σε πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα στη σύνταξη διαφόρων δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα και να γίνει θεσμός ένα νέο εθνικό μικτό εκλογικό σύστημα με ανώτερη κοινοβουλευτική δύναμη 200 εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού στη βουλή.        

Το νέο έτος 2023 θα είναι υποχρεωτικά μια χρονιά εκλογών βουλευτικών και αυτοδιοικητικών (ήδη για την αυτοδιοίκηση ανακοινώθηκαν πρόσφατα οι ημερομηνίες, 8 και 15 Οκτωβρίου).

Επειδή όμως δεν αντέχει η χώρα μας επί πλέον οικονομικά βάρη, καλό θα ήταν να γινόταν ταυτόχρονα και οι βουλευτικές, αφού με την απλή αναλογική θα χρειαστεί να επαναληφθούν καθόσον πολιτική δύναμη για αυτοδυναμία, δεν θα έχει κανένα κόμμα, (πρέπει να συγκεντρώσει 46%).

Περισσότερα για την επικρατούσα κατάσταση και την διαιωνιζόμενη διαφθορά θα διαβάσετε σε πρόσφατη ανάρτηση μας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com