Δευτέρα , 2 Οκτ 2023

Θα μπορέσουν τα κόμματα να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους και στην επόμενη βουλή;

Αν το πελατειακό πολιτικό σύστημα με όλα όσα  εξακολουθούν να συμβαίνουν, δεν  αλλάξει πλεύση, θα φέρουν γι’ άλλη μια φορά πρώτη δύναμη την αποχή με την διαφορά τώρα ότι θα αποτελεί πατριωτική στάση η άρνηση ψήφου από το εκλογικό σώμα που θα απέχει…  

Σήμερα την βουλή απαρτίζουν βουλευτές από πέντε κόμματα εκ των οποίων τα δύο, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν διακόσιους σαράντα τέσσερις (244) εκλεγμένους αντιπροσώπους και τα υπόλοιπα τρία,  Κ.Κ.Ε., Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 έχουν τριάντα τέσσερις (34). 

Οι εκάστοτε μεταρρυθμίσεις της εκλογικής νομοθεσίας αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων παραμένοντας διαχρονικά άδικες ως προς το δεύτερο κόμμα και όχι μόνο.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κυβέρνηση και κόμματα «ψαρεύουν» ψήφους από το εκλογικό ποσοστό της μειοψηφίας αφού την πλειοψηφία την κατέχουν οι αδιάφοροι, αυτοί που απέχουν και δεν ψηφίζουν, καθώς δεν συμφωνούν με τα σχέδια των εκάστοτε… εκλογομαγείρων.  

Τον αριθμό των κομμάτων και τα ποσοστά τους στην επόμενη βουλή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα διαμορφωθούν, δεδομένου και ότι η κοινωνία έχει σε μεγάλο μέρος διχαστεί εξαιτίας της πανδημίας.

Από τη μια οι εμβολιασμένοι και από την άλλη οι ανεμβολίαστοι. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο για την ποιότητα των εμβολίων η οποία θα αποδειχθεί εν καιρώ; Αναμφισβήτητα, τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές. Τα συγκεκριμένα, όμως, επειδή βρίσκονται στη φάση της δοκιμασίας προκαλούν αντιδράσεις στις κοινωνίες με χιλιάδες ανθρώπους ν’ αναρωτιούνται: “Είναι ή δεν είναι ορθό, που καταβάλλονται προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο για να εμβολιαστεί περισσότερος πληθυσμός;” 

Εκ των πέντε κομμάτων της βουλής ένα μόνο διαφοροποιήθηκε δημόσια και ζητά να πληροφορηθεί πόσοι και ποιοι είναι τελικά οι εμβολιασμένοι βουλευτές. Η στάση αυτή της “Ελληνικής Λύσης” θα μπορέσει να της δώσει στις επόμενες εκλογές σημαντική ποσοστιαία αύξηση;   

Γιάννης Η. Κάκανος    

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com