Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

Ο μόνος πρωθυπουργός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα που ενδιαφέρθηκε για την νόμιμη χρήση των κρατικών οχημάτων ήταν ο Αλέξανδρος Παπάγος..

Σημείωση σύνταξης: Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε αρχικά στο προηγούμενο site μας και μεταφέρθηκε σε αυτό στις 24-9-2011.


 Αυτές είναι οι νομοθεσίες του 1953 με πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Παπάγο που υποτίθεται ότι ισχύουν ακόμα!

 

 

 Επιστολή Γιάννη Κάκανου στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με σχολιασμό από τα Χανιώτικα νέα στις 23 Ιουνίου 1993 σελίδα 2.

Πέρασαν έξι μήνες από τις εκλογές, αλλά η χώρα δεν μπορεί ακόμα ν’ ανασάνει οικονομικά. Kι ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καραδοκεί να της φορέσει…χαλινάρι, κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός, καμία Περιφέρεια, καμία Νομαρχία, κανένας Δήμος και καμία Κοινότητα δεν νοιάζονται για να καταργηθεί ο αναχρονισμός και η γραφειοκρατία που ισχύουν πάνω από 50 χρόνια σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με την παράνομη κίνηση των κρατικών οχημάτων τα οποία κυκλοφορούν με Νομοθετικά Διατάγματα της Κυβέρνησης του Αλέξανδρου Παπάγου!

Άραγε,  έχουν προβλέψει κάτι και γι’ αυτά, μέσα στο προσχέδιο του νόμου για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας με τον Καλλικράτη; Αν όχι, γι’ άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι η κατάχρηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου έχει συνέχεια εκ των έσω, αιτία που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό κατάντημα. Περισσότερα θα διαβάσετε σε διάφορα άρθρα και συνεντεύξεις στο site μας:     

“Ο Νομάρχης Χανίων ή ο αρμόδιος Υπουργός, μπορούν να μας απαντήσουν για πόσα χρόνια μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου το 1955, του οποίου η κυβέρνηση νομοθέτησε τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των κρατικών οχημάτων, ίσχυσε ο έλεγχος από τις Νομαρχίες της Χώρας;”  

Πότε άραγε θα παραδειγματιστούμε από την παρακάτω ιστορική δήλωση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδόστρια;

“Ελπίζω ότι όσοι εξ “υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ” εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της. Εφ” όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν ”.

Και η συνέχεια κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

https://eparxiakofos.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82/

https://eparxiakofos.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5/

 

Παπάγος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com