Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Ρομά, μια φυλή αδικημένη από την πολιτεία…

Φωτογραφία από το διαδίκτυο

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος 

Αφορμή για το άρθρο μας, αποτέλεσε το πρόσφατο επεισόδιο στο Πέραμα Αττικής που είχε ως επακόλουθο την άδικη σύλληψη επίλεκτων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας και τον θάνατο ενός νέου παραβατικού ανδρός της φυλής των Ρομά. 

Η ιστορία της φυλής των Ρομά χρονολογείται στην Ελλάδα από τον 15ο αιώνα. 

Η πλειοψηφία των Ελλήνων Ρομά είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και διαμένουν σε ολόκληρη την χώρα. Οι περισσότεροι κατοικούν στην Αγία Βαρβάρα, τα Μέγαρα, τα Άνω Λιόσια και σε άλλα αστικά κέντρα. Μιλούν την Ελληνική, όπως και την φυσική τους γλώσσα. 

Το επάγγελμα τους, κυρίως, είναι το εμπόριο με τους περισσότερους να είναι πλανόδιοι πωλητές. Τον ακριβή πληθυσμό τους δεν τον γνωρίζει κανείς, επειδή πολλαπλασιάζονται γρήγορα με τους περισσότερους να είναι πολύτεκνοι και μάλιστα από μικρή ηλικία. 

Και επειδή η συγκεκριμένη φυλή, το τονίζουμε αυτό, παραμένει ακόμα αδικημένη από την Πολιτεία, συμβαίνει δυστυχώς, πολλοί από αυτούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες εκτός από το εμπόριο που ασκούν. 

Οι γραμματικές γνώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων αυτής της φυλής είναι ανύπαρκτες αφού δεν έχουν πάει ή τελειώσει το δημοτικό σχολείο. Κι ενώ έχουν έλλειψη παιδείας γεγονός που ευθύνεται αποκλειστικά η Ελληνική Πολιτεία εισπράττουν αρκετά επιδόματα από το κράτος, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να παντρεύονται ή να συζούν αποκτώντας πολλά παιδιά. 

Για να βοηθηθούν οι Ρομά και να πορεύονται με τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους επιβάλλεται να μορφώνονται υποχρεωτικά όπως όλα τα ελληνόπουλα μέχρι και τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου ή αντίστοιχης σχολής. Αποκτώντας έτσι τις βασικές γραμματικές γνώσεις να έχουν τότε και μόνο το δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στα κοινά.          

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com