Δευτέρα , 27 Μάϊος 2024

Ψεκασμός στη Δημοτική Περιφέρεια του Δήμου Αποκορώνου για τον κορωνοϊό (Και βίντεο)

Με απόφαση του Δήμου Αποκορώνου άρχισε από το απόγευμα της Δευτέρας ο ψεκασμός σε όλη τη δημοτική περιφέρεια με δεκαεννέα συνεργεία έχοντας λάβει όλα τα μέτρα που επιβάλλονται για γενική απολύμανση δημόσιων χώρων, εκπαιδευτηρίων και οδών εξαιτίας του επικίνδυνου ιού που φέρει την ονομασία κορωνοϊός.  

Όπως μας εξήγησε  ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης «ο Αποκόρωνας είναι μια περιοχή υψηλού κινδύνου αφού διαμένουν σε αυτόν πάνω από 3.500 ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι επιστρέφουν την περίοδο αυτή ως μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μας» για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «συνιστώ, λοιπόν και σε εκείνους να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του υπουργείου προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Ο δήμος Αποκορώνου ενστερνιζόμενος τις δυσκολίες των καιρών έχει πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου και ο ίδιος να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια. Ήδη έχουμε τοποθετήσει ένα μικρό οικίσκο έξωθεν του Κέντρου Υγείας Βάμου προκειμένου να βοηθήσουμε το ιατρικό, βοηθητικό και εργατικό δυναμικό του Κέντρου. Έχουμε δημιουργήσει και ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του δήμου δίνοντας στη δημοσιότητα δύο τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν οι ευπαθείς και οι μοναχικοί άνθρωποι του Αποκόρωνα ούτως ώστε να δέχονται κάθε μορφής βοήθεια είτε αυτό είναι φάρμακα είτε τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν και τα τηλέφωνα είναι: 2825340312 και το 6978268265».

Ειδικά για τους ψεκασμούς  ο κ. Κουκιανάκης ανέφερε πως « έχουμε ξεκινήσει μια μαζική προσπάθεια προκειμένου όλος ο Αποκόρωνας μέσα σε δύο ημέρες να απολυμανθεί δημιουργώντας 19 συνεργεία από το πιο απομακρυσμένο χωριό μέχρι και τα κεντρικά χωριά του Αποκόρωνα να ψεκάζονται και να απολυμαίνονται δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι όπως είναι έξωθεν από τις τράπεζες, σούπερ μάρκετ, δημοτικά καταστήματα, ιατρεία, σχολεία, χώροι δηλαδή που συναθροίζονται οι συνδημότες μας. Έχουμε επίσης δημιουργήσει και μία γραμμή ηθικής και ψυχολογικής στήριξης των δημοτών μας με ψυχολόγο όπου είναι στη διάθεση τους οποιαδήποτε στιγμή απαιτηθεί και χρειαστεί.  Η χώρα μας ζει δύσκολες στιγμές και απαιτείτε και από εμάς υπευθυνότητα» κατέληξε ο κ. Κουκιανάκης. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Ο Νικόλαος Φραγκιουδάκης στις Καλύβες δήλωσε ότι « η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά εμείς δεν είμαστε σωστοί γιατί δεν προσέχουμε, κάνουμε βόλτες ενώ τα μέτρα που έχουν επιβληθεί είναι πολύ σωστά, αρκεί να τηρηθούν».

Ο Αντώνιος Τζομπανάκης επίσης στις Καλύβες, επεσήμανε: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί  και οφείλουμε να τηρούμε ό,τι λέει ο νόμος».

Ο Γεώργιος Μπακατσάκης στον Βάμο λέει: «Είμαι κτηνοτρόφος και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και ο Δήμος είναι πολύ σωστά. Εμείς βέβαια είμαστε μια μερίδα ανθρώπων που πρέπει να κινηθούμε για να κάνουμε την δουλειά μας, να αρμέξουμε  τα πρόβατα και να πάμε το γάλα στον τυροκόμο αλλά και πάλι με πολύ προσοχή».      

Ευτυχία Κουρουπάκη λέγομαι και ζω μόνιμα εδώ στον Αποκόρωνα αλλά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, έχουμε κλείσει τα μαγαζιά μας δεν υπάρχει δουλειά και κάνουμε υπομονή».  

Ο Σταύρος Σταυρουλάκης είναι διευθύνων σύμβουλος και διαχειριστής της αναπτυξιακής εταιρείας Αποκορώνου και δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον δήμο Αποκορώνου οργανώσαμε 19 συνεργεία σε όλες τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να απολυμάνουμε το σύνολο των οικισμών του Αποκόρωνα. Από χθες το απόγευμα ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε σήμερα».  

 Διάφορα στιγμιότυπα από τη σειρά των μέτρων που έχει λάβει ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com