Κυριακή , 19 Μάϊος 2024

Μπούρκα, Νικάμπ, Χιτζάμπ, μάσκες και ο “κακός” μας ο καιρός!


Με χιουμοριστική διάθεση αναφερόμαστε στις συνήθειες των κρατών της Μέσης Ανατολής με τις γυναίκες εκεί να έχουν γαλουχηθεί από μικρή ηλικία στη φορεσιά της μπούρκας, του Νικάμπ ή του Χιτζάμπ που αντιστοιχεί μ’ έναν λιγότερο καταπιεστικό τρόπο ζωής. 

Για όσους-ες δεν γνωρίζουν, αλλά απλά έχουν ακούσει ή δει χωρίς να ξέρουν τις ονομασίες, λέμε ότι οι μπούρκες και τα νικάμπ που φοράνε κυρίως οι μουσουλμάνες είναι υφάσματα που σκεπάζουν τις γυναίκες από το κεφάλι μέχρι τα πόδια αφήνοντας ελεύθερο χώρο με πλέγμα για τις μπούρκες και χωρίς πλέγμα για τα νικάμπ τον χώρο των ματιών τους. Τα χιτζάμπ τώρα, αφορούν τις μαντίλες οι οποίες καλύπτουν μόνο τα κεφάλια και τους λαιμούς αφήνοντας σε πλήρη θέα, ελεύθερα τα πρόσωπα των μουσουλμάνων γυναικών.      

Για την μπούρκα και το νικάμπ πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των γυναικών αυτών σε δημόσιους χώρους. Στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς, όλα τα επιτρέπουν και τώρα με την υποχρεωτική μάσκα για προστασία από τον κορωνοιό θα μας γίνει… αναγκαία η συμβίωση με τα έθιμα του μεσαίωνα των απρόσκλητων ξένων που καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα και σύντομα θα πλειοψηφούν συγκριτικά  με τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό. 

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα με τις μάσκες στην πόλη μας.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com