Κυριακή , 19 Μάϊος 2024

Οι Καλύβες αποκτούν άλλο κύρος με καταιγισμό έργων και ανάπλαση παραλιακού μετώπου

Ρεπορτάζ: Ηλίας Ι. Κάκανος 

Νέα εικόνα στις Καλύβες αναμένεται να δώσουν οι εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου οι οποίες άρχισαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά την κωμόπολη προσδίδοντας της περισσότερο κύρος και τουριστική έλξη. 

Για την υπό διαμόρφωση παραλιακή ακτογραμμή της κωμόπολης κάτοικοι της που ρωτήθηκαν επαίνεσαν την πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής, ενώ υπήρξαν από λίγους άλλους επιφυλάξεις  

Από μεριάς του ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης που ρωτήθηκε τηλεφωνικά δήλωσε τα εξής για την ανάπλαση και την κωμόπολη γενικότερα: “  Ο Αποκόρωνας κατά γενική ομολογία τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε μια αναπτυξιακή τροχιά με μια σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων. Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε εφαρμογή το σχεδιασμό της, για την αναβάθμιση της όμορφης κωμόπολης των Καλυβών με ήπιες παρεμβάσεις: “ -Αναβάθμιση άμεσα βιολογικού Καλυβών από 4.000 ισοδύναμους κατοίκους σε 7.000, με το ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου.

-Αποκατάσταση σταδιακά του οδικού δικτύου – αντιπλημμυρικά έργα.

-Ανακατασκευή 8χ8 γηπέδου ποδοσφαίρου.

-Επισκευή – ανακαίνιση σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακού σταθμού.

-Κατασκευή παιδικής χαράς-αθλοπαιδιών.

-Επισκευή Δημοτικού καταστήματος -δημοτικών τουαλετών.

-Τοποθέτηση βυθιζόμενου συστήματος κάδων απορριμμάτων.

– Αντιπλημμυρική προστασία ποταμού Κοιλιάρη- δημιουργία περιπατητικής διαδρομής στο παρόχθιο δάσος( Στο στάδιο ολοκλήρωσης της μελέτης).

– Αντικατάσταση- επέκταση δικτύων ύδρευσης και ομβρίων.

κ.α.”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Κουκιανάκης αναφέρθηκε για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου επισημαίνοντας: “Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Καλυβών από τον ποταμό Ξυδά έως το τέλος του σχεδίου πόλεως θα αλλάξει άρδην την υποβαθμισμένη εικόνα της περιοχής και θα αναμορφώσει- οργανώσει την περιοχή για την ασφαλέστερη χρήση του τμήματος αυτού από κατοίκους και επισκέπτες που κατακλύζουν ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, λόγω της γειτνίασης με την παραλία.

Οι κύριοι στόχοι του συγκεκριμένου έργου είναι η οργάνωση του παραλιακού μετώπου με προστατευμένη κίνηση πεζών, η διαμόρφωση στάσεων με καθιστικά στη βόρεια πλευρά όπου είναι και η θέα, η αντικατάσταση των υλικών με νέα υλικά αισθητικά καλύτερα, η προσθήκη αστικού εξοπλισμού όπως κάδοι απορριμμάτων και καθιστικά και η ανθεκτικότητα των προτεινόμενων παρεμβάσεων στις καιρικές συνθήκες που ορίζει η γειτνίαση με τη θάλασσα”.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι ο Αποκόρωνας με τα έργα υποδομής που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί αλλάζει σελίδα, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, με τη δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού (φυσιολατρικές διαδρομές, καταδυτικό πάρκο, κ.λ.π.)”. 

Αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι όσοι κάτοικοι ρωτήθηκαν  πλην ελαχίστων που μας είπαν:   

Νίκος Νικολουδάκης: “Μια χαρά πάνε τα έργα και ότι γίνεται για την κωμόπολη μας είναι πολύ καλό”

Κώστας Ζουμαδάκης: “ Πολύ ωραία θα είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αλλά να γίνει από την αρχή του χωριού μέχρι το τέλος του”. 

Νίκος Χαλιβελάκης: “ Η ανάπλαση της παραλίας είναι ένα πολύ καλό έργο και χρειαζόταν να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια”. 

Θωμάς Κρίστο: “Μένω 30 χρόνια εδώ και είμαι συντηρητής τουριστικής μονάδας. Αυτό το έργο που ξεκίνησε είναι πολύ καλό και εύχομαι οι εργασίες του να ολοκληρωθούν το συντομότερο για να δείξουν ακόμα πιο όμορφες οι Καλύβες”.

Μανώλης Παπαδάκης: “ Είναι πολύ καλό αυτό το έργο και θα αναβαθμίσει και τον τουρισμό μας”. 
Κώστας Ζομπανάκης: “ Διατηρώ αμφιβολίες για το έργο καθόσον οι εργασίες ξεκίνησαν από λάθος σημείο. Μακάρι να κάνω λάθος”.   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com