Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

Πρέπει να επεκταθεί ο λιμενοβραχίονας του Καβονησίου στην Κίσαμο

DJI_0015

Ο μεγάλος λιμενοβραχίονας που ήταν να κατασκευαστεί σύμφωνα με την αρχική του μελέτη για το λιμάνι Καβονησίου στην Κίσαμο και δεν πραγματοποιήθηκε ενώ είχαν εγκριθεί τα χρήματα για την κατασκευή πρέπει να γίνει πραγματικότητα με διορθωτικές επεμβάσεις στον υπάρχοντα λιμενοβραχίονα ούτως ώστε να μπορούν στο εγγύς μέλλον να καταπλέουν μεγάλα επιβατικά και φορτηγά πλοία από διάφορα άλλα λιμάνια εντός και εκτός Ελλάδας, προς όφελος της Κισάμου και του Νομού γενικότερα.

P1260360

 Για όλη αυτή την κατάσταση, μίλησε στα «Χανιώτικα νέα» και στο «Επαρχιακό φως», ένας ηλικιωμένος Κισαμίτης ο κ. Αντώνιος Κατσικανδαράκης, υπογραμμίζοντας ότι: «Θυμάμαι λες και ήταν χθες που με πρωτοβουλία του Σοφοκλή Βενιζέλου ως αντιπροέδρου και υπουργού της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το 1963, κατόρθωσε και εγκρίθηκαν από τα περισσεύματα άλλων δημοσίων δαπανών 800.000 δραχμές για να υλοποιηθεί η μελέτη κατασκευής λιμενοβραχίονα μήκους 1300 μέτρων με γωνία προς ανατολάς στα 800 μέτρα».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε: «O λιμένας του Καβονησίου ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες του Καστελίου, των νησιών Αντικυθήρων και Κυθήρων και τη νότια Πελοπόννησο από την άγονο γραμμή, είχε πάντα την προοπτική να γίνει ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι για τον Νομό μας, μετά τη Σούδα. Προς χάρη, όμως, συμφερόντων της παλιάς εποχής, η μελέτη επέκτασης του μόλου στο Καβονήσι με το  μήκος που προανέφερα  έμεινε στα χαρτιά. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης ενός λιμανιού που θα έδινε μεγάλη προοπτική σε όλη την επαρχία Κισάμου και όχι μόνο. Κι ενώ, από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί 55 χρόνια, καμία κυβέρνηση όπως και καμία δημοτική Αρχή δεν μερίμνησαν για την ουσιαστική αξιοποίηση αυτού του λιμανιού, το οποίο, σύμφωνα με την ορολογία κατηγοριοποίησης λιμανιών, θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας Κ2 δηλαδή, λιμάνι Εθνικής σημασίας. Καταλήγοντας ο κ. Κατσικανδαράκης σημείωσε ότι «κι ενώ είμαστε, έστω και έτσι, το δεύτερο εμπορικό λιμάνι στο Νομό, δεν έχουμε αντιπρόσωπο στο λιμενικό ταμείο, ενώ παλαιότερα είχαμε».

 Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

 DJI_0001

DJI_0008

DJI_0012

DJI_0018

DJI_0032

Πανοραμικές όψεις με το λιμάνι και την πόλη της Κισάμου

P1260364

Ο Αντώνιος Κατσικανδαράκης αριστερά με τον Γιάννη Κάκανο, ενώ συζητούν για το λιμάνι του Καβονησίου απολαμβάνοντας την τσικουδιά τους 

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com