Κυριακή , 19 Μάϊος 2024

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ – Περπάτημα αγάπης για τον “Ορίζοντα” (Και βίντεο)

Σε λειτουργία όλο τον χρόνο και κοντά με το κέντρο της πόλης των Χανίων

Ο σύλλογος “Φίλων του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου”, σε συνεργασία με τον  αθλητικό όμιλο Κισάμου, την Θύελλα Καλαθενών, τη νεολαία Κισάμου και παρέα του συλλόγου “Ορίζοντας”, το περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου και τους Σαμαρείτες, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής φιλανθρωπικό αγώνα περπατήματος απόστασης τεσσάρων χιλιομέτρων στην Κίσαμο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Ανοιχτοί Ορίζοντες”. 

Ο “Ορίζοντας” διοργανώνει τα τελευταία 10 χρόνια το αθλητικό γεγονός με τίτλο “Υπερκοπέλι” με σκοπό την στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.   

Η εκκίνηση του περπατήματος στην Κίσαμο γίνεται για πρώτη φορά και αφετηρία εκκίνησης ήταν έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου στις 17.30’ η ώρα. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και όσοι εξ αυτών ήταν άνω των 12 ετών κατέβαλλαν  συμβολικά το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ έκαστος. 

                                ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ 

Αναφερθείς για την εκδήλωση και την φιλανθρωπική γενικότερα δράση του Ορίζοντα ο κ. Παντελής Κατάκης, υπογράμμισε τα εξής: “Ο σύλλογος Ορίζοντας ιδρύθηκε στα Χανιά το 2004, συμπαραστέκεται και καλύπτει ανάγκες συνανθρώπων μας όπως οικονομική και ηθική ενίσχυση ασθενών, ψυχολογική στήριξη δωρεάν συστήματος ψύξης για αλωπεκεία για ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο χανίων, ενημέρωση ενδιαφερόμενων για δωρεάν  ομφαλικών βλαστοκυττάρων, διοργάνωση πολιτιστικών ενημερωτικών αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κάλυψη ιατρικών εξετάσεων. Επίσης παρέχει φιλοξενία ασθενών και συνοδών στα έξι σπίτια που έχει στην Αθήνα ενόψη επεμβάσεων εκ των οποίων άλλα είναι με μίσθωση και άλλα αγορασμένα από τον σύλλογο. Ένα από τα έξι έχει δωρηθεί από την οικογένεια Τσατσαρωνάκη στην Κίσαμο.  Εθελοντισμός είναι θετική διάθεση προσφοράς, είναι πράξεις για κάποιον κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή κάποιο άλλο υλικό αντάλλαγμα. Ξεκινάμε το περπάτημα από τα γραφεία της μητρόπολης μας  και από εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο μεγάλους ευεργέτες της Κισάμου που τα έργα του είναι ακριβώς δίπλα μας με την πεποίθηση να τους μιμηθούν και άλλοι. Πρώτα, πρώτα τον κ. Νίκο Τσατσαρωνάκη, για την δημιουργία του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου στο οποίο πάνω από 450 παιδιά σε εβδομαδιαία βάση έχουν πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό. Κατόπιν στην κυρία Παναγιώτα Φαλδαμή της οποίας η προσφορά στο Φαλδάμειο οίκημα αλλά και στο Αννουσάκειο Ίδρυμα είναι πολύ μεγάλη. Εύχομαι από καρδιάς η σημερινή εκδήλωση στην Κίσαμο που γίνεται για πρώτη φορά, να γίνει θεσμός εθελοντισμού  που θα στηρίζει τα Ιδρύματα και κάθε χρόνο να είμαστε περισσότεροι και καλύτερα οργανωμένοι”. .  

                                          ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής Κισάμου ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Μυλωνάκης δήλωσε τα εξής: “ Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εκδήλωση αυτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κίσαμο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια και θα επιδιώξουμε να γίνει θεσμός. Τα συγχαρητήρια μας όμως και στον ίδιο τον σύλλογο “Ορίζοντα” για την εδώ και πολλά χρόνια πολύπτυχη φιλανθρωπική δράση του βοηθώντας χιλιαδες συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών”.  

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ  

Με σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ορίζοντα κ. Σπύρος Αδοντάκης ευχαρίστησε τον σύλλογο και τον πρόεδρο “φίλοι του Αννουσάκειου”, υπογράμμισε: “ Αυτή η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Ορίζοντα και του συλλόγου με πρόεδρο τον Παντελή τουν Κατάκη συνάδελφο γιατί κι εγώ φαρμακοποιός είμαι, θέλω να σας πω ότι αυτό θα συνεχιστεί, είναι μία αρχή. Εμάς οι ανοιχτοί ορίζοντες είναι μία κίνηση η οποία βοηθάει όλους τους εθελοντικούς συλλόγους να συνεργάζονται  γιατί όταν είσαι εθελοντής κάπου είσαι παντού. Με αυτό το πνεύμα σας καλωσορίζω απόψε και σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας, θα περάσουμε ωραία, είναι μία γιορτή εθελοντισμού”.     

                                      Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ   

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος κατά την διάρκεια του ευχαριστήριου χαιρετισμού, επεσήμανε ιδιαίτερα την συμμετοχή της νεολαίας, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: “Χαιρετίζουμε και χαιρόμεθα για αυτή την εθελοντική συμμετοχή και την εθελοντική προσφορά, νομίζω ότι σε εποχές κρίσεως πέρα από τις όποιες δυσκολίες της πάσης φύσεως που όλοι μας καλούμεθα να υπερβούμε και να προχωρήσουμε στη ζωή μας γιατί πρέπει να πάρουμε και να έχουμε τη ζωή στα χέρια μας και κάθε πρόκληση να τη θεωρούμε ως μία ευκαιρία για να ανεβούμε λίγο ψηλότερα και  σαν πρόσωπα και σαν κοινωνία, νομίζω ότι αυτή η περίοδος της κρίσεως και των πολλών δυσκολιών μπορεί να μας βοηθήσει όλους να καταλάβουμε όχι μόνο την προσωπική μας ευθύνη σε σχέση με ότι γίνεται γύρω μας και ανάμεσα μας αλλά και το χρέος και την ευθύνη που έχουμε προσφέροντας ο καθένας μέσα από το περίσσευμα της αγάπης του και της διάθεσης του  να στηρίξει τους συνανθρώπους του  με εθελοντικές δράσεις και δομές και προσπάθειες για να μπορεί πραγματικά η κοινωνία μας να γίνει λίγο καλύτερη…”.  

Στον δρόμο της αγάπης συμμετείχαν περίπου 200 μεγάλοι και 100 μικροί. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com