Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024

Περί αρχηγών ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο ο λόγος…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Η αιφνίδια αντικατάσταση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα και οι δηλώσεις που έκανε ως απόστρατος πλέον δικαιώνουν γι’ άλλη μια φορά τον 30χρονο αγώνα μου καθόσον στην ενέργεια είναι σχεδόν όλοι – σε παράφραση βέβαια – “κότες” και στην αποστρατεία “κοκόρια…”. 

Η Ελληνική Αστυνομία για να διαφοροποιηθεί από την διαχρονική διαφθορά που υποβόσκει στο εσωτερικό της, απαιτούνται καινοτομίες και απόδοση ευθυνών αρχίζοντας από υψηλές θέσεις…   

Δήλωση απερχόμενου αρχηγού κ. Σκούμα: 

Είπε, λοιπόν, μεταξύ άλλων ως απόστρατος πλέον ο κ. Σκούμας, τα εξής: “ Πίστευα πάντα, και έτσι πορεύτηκα μέχρι σήμερα, από κάθε θέση ευθύνης που υπηρέτησα ότι η εξέλιξη κάθε συναδέλφου πρέπει να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και αμιγώς υπηρεσιακά. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη λειτουργία της σύμφωνα με τις Δημοκρατικές Αρχές και το Κράτος Δικαίου. Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου, ουδείς είναι πάνω από το Δημόσιο Συμφέρον.

Διαπνεόμενος από αυτές τις Αρχές και Αξίες επέμενα πάντα να τοποθετούνται σε κρίσιμες, μάχιμες θέσεις μόνο όσοι, με την επάρκεια και εμπειρία τους, μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους.  Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας…”. 

Περισσότερα εδώ:  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com