Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

Παλιοί μαθητές έσμιξαν ξανά στο ιστορικό δημοτικό σχολείο του Αγίου Αθανασίου

Αριστερά ο πρόεδρος του Π.Σ. Γιάννης Φρυτάκης και τα μέλη του Δ.Σ

Με αφορμή την 13η κατά σειρά βιντεοσκόπηση μαγειρικής το πρωί της Κυριακής για τον δεύτερο κύκλο της διαδικτυακής εκπομπής “Γεύσεις Κρήτης” των “Χανιώτικων νέων”, με νοικοκυρά αυτή τη φορά στα Παπαδιανά των Εννιά Χωριών Κισάμου, ανακλήθηκαν στη σκέψη μας εικόνες από τα μαθητικά μας χρόνια στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Αθανασίου της περιοχής το οποίο αμέσως μετά επισκεφτήκαμε που ήταν η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου για την κοπή της βασιλόπιτας. 

Το δημοτικό σχολείο στις καλές παλιές εποχές όπου όλα τα χωριά είχαν κόσμο και πολλά μικρά παιδιά σχεδιάστηκε και θεμελιώθηκε στην πλαγιά ενός βουνού μεταξύ των χωριών Παπαδιανά που βρεθήκαμε για τις “Γεύσεις Κρήτης”, Βάθης ή Κούνενι και Κεφάλι, χάρη στην επιμονή ενός νεοδιοριζόμενου ευφυέστατου δασκάλου του μακαριστού Παντελή Βαβουλέ. 

Για την ιστορία του σχολείου και τον πολύ δύσκολο αγώνα  εκείνου του δασκάλου μέχρι να τα καταφέρει, αφιερώσαμε στα “Χ.ν.” ολοσέλιδο δημοσίευμα στις 5 Οκτωβρίου 2010. Σε αυτό το σχολείο είχα την τύχη στα παιδικά μου χρόνια λόγω καταγωγής της μακαριστής μητέρας μου από το Κεφάλι, να τελειώσω τρεις από τις έξι τάξεις του με δασκάλα μου την εν ζωή Ναυσικά Πολάκη – Περιβολάκη και τον μακαριστό εδώ και πολλά χρόνια Νίκο Λιονή. 

Στη χθεσινή λοιπόν εκδήλωση του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου της πρώην Κοινότητας Κεφαλίου, είχα την ευκαιρία να συναντήσω παλιούς συμμαθητές και να ανταλλάξουμε ευχές. 

Πρόεδρος του Π.Σ. είναι ο Γιάννης Φρυτάκης που μας είπε: “ O Σύλλογός μας είναι νεοσύστατος και διανύουμε τον δεύτερο χρόνο έχοντας κάνει αρκετές εκδηλώσεις αλλά με κορυφαία τη σημερινή γιατί επιλέξαμε το αγαπημένο μας σχολείο εδώ στην πλαγιά του βουνού στο μέσο τριών κοντινών χωριών που είναι το Κεφάλι, τα Παπαδιανά και το Κούνενι ενώ βέβαια ερχόταν και παιδιά από τον Αερινό και πιο παλιά από τα Σημαντηριανά. Είμαστε μια αγαπημένη παρέα στο διοικητικό συμβούλιο και με συλλογικό αγώνα θα συνεχίσουμε τις πολιτιστικές μας δράσεις. Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε εσάς και στα “Χανιώτικα νέα”, στον κόσμο που μας αγκάλιασε και μας δίνει δύναμη αλλά και στην αγαπημένη μας δασκάλα την κυρία Ναυσικά που δεν μπόρεσε να παραστεί αλλά ενίσχυσε τον Σύλλογο με ένα σεβαστό ποσό που μας απέστειλε. Στην εκδήλωση συμμετέχει το μουσικό σχήμα “Εντέχνως Λαϊκοί” που θα μας διασκεδάσει”. 

Γιάννης Η. Κάκανος     

Παρέα με παλιούς συμμαθητές, δεξιά ο Αριστοτέλης Φτυλιτάκης και αριστερά ο Αντώνης Σχοινοπλοκάκης
Εξωτερική όψη του ιστορικού σχολείου
Άποψη με το χωριό Κεφάλι πηγαίνοντας για τα Παπαδιανά
Το μουσικό σχήμα “Εντέχνως Λαϊκοί”

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com