Πέμπτη , 30 Νοε 2023

Όσο οι κυβερνήσεις και τα κόμματα “αλληλοτρώγονται” η χώρα όλο και περισσότερο θα καταστρέφεται…

Αύριο ξημερώνει μια άλλη διαφορετική ημέρα που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας όπως και μετά που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με αυτόν τον διχασμό που επικρατεί μεταξύ αντιπάλων συνδυασμών και υποψηφίων εξαιτίας του απαράδεκτου εκλογικού συστήματος… 

“Με διχαστικά εκλογικά συστήματαεπισημαίνουμε άλλη μία φορά  “δεν επέρχεται συμφιλίωση στις κοινωνίες. Αν η εκλογική νομοθεσία ήταν μικτή θα υπήρχε απόλυτη ηρεμία παντού επειδή οι χώρες που προοδεύουν, στηρίζουν τη λογική προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ παράλληλα τιμούν και μεμονωμένες περιπτώσεις φιλότιμων ευαισθητοποιημένων πολιτών για μελέτες που έχουν εκπονήσει”.

Περισσότερα στην παρακάτω ανάρτηση: 

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τη χώρα στη διαδικασία των εκλογών της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, μ’ ένα σύστημα που όλοι οι συνδυασμοί συμπεριλαμβάνουν πολλές υποψηφιότητες. Κάτι που έχει προκαλέσει επιπλέον διχασμό στις κοινωνίες.

Από μεριάς μας έχουμε προτείνει εδώ και πολλά χρόνια την θέσπιση ενός μικτού πολυσταυρικού εκλογικού συστήματος όπου ο ψηφοφόρος υποχρεούται να σταυρώσει τον κόμμα του ή τον συνδυασμό που προτιμά και στη συνέχεια τον υποψήφιο ή υποψήφιους που επιθυμεί έχοντας το δικαίωμα να τιμήσει και άλλους υποψήφιους από άλλο κόμμα ή συνδυασμό. 

Μ’ ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα θα πρυτανεύει η ειλικρίνεια και ο αλληλοσεβασμός. 

Ο νοών νοείτω.     

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com